BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MEDYA

Ateistlerin tweetleri daha analitik!

ABD'de yapılan bir araştırmada sosyal medyada Hıristiyan ve ateistlerin attıkları tweetler üzerinden karakter analizi yapıldı.

Abone ol

ABD'de yapılan bir araştırmada sosyal medyada ateistlerin analitik olduğu ortaya çıktı.

Bilgisayar analizi ile yaklaşık 2 milyon tweet incelenerek Hıristiyan ve ateistler arasında bir karşılaştırma yapıldı. Araştırmada Hıristiyanların ateistlere göre çok daha fazla pozitif, daha az negatif kelime kullandığı ve analitik düşünce ile daha az meşgul oldukları tespit edildi. 

Social Psychological & Personality Science dergisinde yayımlanan araştırmaya göre Hıristiyanlar ayrıca atesitlere göre çok daha fazla sosyal ilişki içindeler. 

Araştırma kendini Hıristiyan ve ateist olarak tanımlayan Twitter kullanıcılarının attıkları tweetler üzerinden yapıldı. Tweetlerde duygusal içerik (pozitif ve negatif sözcükler kullanımı), sözcükleri kullanım sıklığı (örneğin kardeş, dost) sosyal süreçle ilgileri ve 'çünkü' ve 'düşünmek' gibi sözcükleri kullanım sıklığı da analitik düşünce tarzıyla bağlantılandırıldı. 

Tüm bunlar ele alındığında tweet incelemesinde  Hıristiyanların atesitlere göre daha fazla pozitif, daha az negatif oldukları tespit edildi. Hıristiyanlar arasında analitik düşünce daha az görülürken, sosyal sözcükleri sık kullanmalarının pozitif düşündükleri göstergesi olarak ifade edildi.

Araştırmayı yapan uzmanlardan Illinois Üniversitesi'nden Jesse Preston ve Ivan Hernandez dindar olan insanların dinle ilgisi olmayan insanlardan daha mutlu çıkmasının onların sosyal desteklerinin ve düşünce tarzlarının farklı olmasından kaynaklandığını söyledi.