BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Tampon bölgeli çadırkent tamamlanıyor

Suriye’de yaşanan iç savaştan dolayı Türkiye’ye gelen Suriyeliler için Ceylanpınar ilçesinde yapımına 4 ay önce başlanan AFAD Viranşehir Çad...

Abone ol

Suriye’de yaşanan iç savaştan dolayı Türkiye’ye gelen Suriyeliler için Ceylanpınar ilçesinde yapımına 4 ay önce başlanan AFAD Viranşehir Çadırkent Konaklama Tesisinin bir ay sonra mülteci almaya başlayacağı belirtildi.
AFAD yetkililerinden edinilen bilgiye göre, 650 bin metrekare üzerine kurulan çadırkent 4 bin çadırdan oluşup yaklaşık 20 bin kişi kapasiteli olacak. Yeni çadırkentin diğer çadırkentlerden ayrılan en büyük özelliği 25 bin metrekarelik tampon bölgenin olması ve sıra giriş çıkışlarda kurulacak bilgisayar sistemiyle barkod işlemlerinin yapılacağını dolayısıyla çadırkentte kalanların giriş çıkış işlemlerinin kontrolünün kolaylaşacağını belirttiler.

BİR MAHALLE SURİYELİ BEKARLARA
Toplam 7 mahalleden oluşacak çadırkentte bir mahalleyi Suriye’den gelen bekar erkeklere ayıracaklarını ifade eden AFAD yetkilileri, çadırkentte idari alan, spor alanları, eğitim, mesire ve hastane alanlarının yanı sıra yine ilk defa bu çadırkentte 4 çadırdan oluşan karantina bölgesinin de olacağı ifade edildi.

SOSYAL YAŞAM VE İHTİYAÇ YERLERİ
Çadırkente gelecek mültecilerin yerleşim işlemlerinin bitmesine kadar olan süreçte 3 öğün sıcak yemek uygulamasının devam edeceğini ancak ilerleyen zamanlarda 80 lirası Dünya Gıda Örgütü, 20 lirası AFAD’tan olmak üzere çadırkentte kalan kişilere aylık 100 liralık yardımla kurulacak marketlerde gıda ihtiyaçlarının karşılayabileceklerini ifade eden AFAD yetkilileri, kurulan çadır kentin sosyal yaşam ve ihtiyaç yerlerinin diğer çadırkentlere oranla yaklaşık 2 kat fazla olacağını bildirdi. AFAD Viranşehir Çadırkent Konaklama Tesisinde 24 derslikli prefabrik okulun olacağını dile getiren yetkililer, çalışmaları hızlandırdıklarını ve yaklaşık 1 ay sonra çadırkentin tamamen bitirileceğini belirtti.
(İHA)