BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Gay büyükelçi kriz çıkardı

ABD Başkanı Barack Obama’nın Dominik Cumhuriyeti’ne büyükelçi adayı olarak eşcinsel James Wally Brewster’ı göstermesi ülkede kriz yarattı.

Abone ol

Koyu Hıristiyan bazı gruplar Brewster’ı eşcinsel olduğu için ülkede istemediklerini açıkladı.

Milliyet gazetesinin haberine göre, muhafazakarlığıyla tanınan ülkede, Brewster’ın adaylığına karşı çıkan gruplar, Dominik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Danilo Medina’dan adaylığı reddetmesini talep etti. Dominik Evanjelist Derneği’nin lideri Peder Cristobal Cardozo, Brewster’ın ülkedeki varlığının vereceği mesajdan ötürü endişe duyduğunu söyledi. Cardozo, “Bu, Dominik Cumhuriyeti geleneklerine bir hakarettir” dedi.

Papaz Pablo Cedano da “Bize böyle birini göndermek istemeleri saygısızlıktır. Eğer gelirse acı çekecek ve gitmeye zorlanacak” diye konuştu. ABD elçiliği sözcüsü Daniel Foote, “Brewster, uluslararası alanda iş adamı olarak gösterdiği başarı ve insan haklarıyla ilgili düşünceleri nedeniyle aday gösterildi. Seçilirse, Dominik Cumhuriyeti’ne eşcinsel topluluğu için bir aktivist olarak değil, elçi olarak gelecek” dedi. Ülkedeki eşcinsel aktivistler de muhafazakar grupların tepkisini kınadı. Brewster seçilirse ABD tarihindeki yedinci eşcinsel elçi olacak.