BIST 10.235
DOLAR 32,22
EURO 34,72
ALTIN 2.410,44
HABER /  GÜNCEL

Atatürk tıbbi hata kurbanı

Doktor hataları insanları öldürüyor. Atatürk de bunlardan biri...

Abone ol

Gazeteci yazar RTÜK eski Başkanı Sedat Nuri Kayış’ın, Türkiye’deki doktor hataları konusunu inceleyen “Neşter Bazen Yanlış Keser" isimli kitabı Sobil yayınları arasından çıktı. Kitapta Atatürk’ün tıbbi hata kurbanı olduğu ifade ediliyor.

Doktor hatalarının, Yargıtay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi, Yüksek Sağlık Şurası, Türk Tabipleri Birliği yüksek Onur Kurulu ile tabip odalarının kararlarına dayanarak incelendiği kitapta ele alınan konular şöyle:

“Estetik operasyon yüzünden tanınmayacak hale gelenler, anestezi sonrası akıl hastalığına yakalananlar, hasta gözü yerine sağlam gözü alınanlar, yanlış alçı nedeniyle kolunu kaybedenler, tek kollu cerrahın girdiği ameliyatlar, kürtaj kurbanı kadınlar, içki sofrasında telefonla kalp ameliyatı yöneten profesörler"

Türkiye’de her yedi ölümden birinde ölüm nedeninin tam olarak belirlenemediğine dikkat çekilen kitapta, sadece polisiye vakalarda değil her ölümden sonra otopsi yapılmasının gerekliliği vurgulanıyor. Türkiye’de doktor yetiştirilmesinde sorunlar olduğu, tıp fakültelerine, merkezi öğrenci seçme sınavı ile değil konservatuarlar gibi yetenek sınavı ile öğrenci alınması gerektiği, bugün Hipokrat yemini diye bilinen yeminin gerçek Hipokrat yemini olmadığı gibi konular tartışılıyor.

“ATATÜRK TIBBİ HATA KURBANI"

Kitapta Atatürk’ün tıbbi hata kurbanı olduğu, doktorlarının sirozun öncü belirtilerini aylarca fark edememeleri yüzünden tedavisine çok geç kalındığı da ifade ediliyor.