BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,02
ALTIN 2.519,80
HABER /  GÜNCEL

Atatürk büstüne çirkin saldırı!

İzmir'de 'Gavur İzmir' polemiğinin yaşandığı şu günlerde üç okula "çirkin" saldırılar yapıldı. Okulların duvarına 'Kahrolsun Cumhuriyet, Yaşasın Şariat' sloganları yazı

Abone ol

İzmir'in Buca İlçesi'nde üç okulun duvarlarına şeriatçı sloganlar yazıldı, Atatürk büstleri boyandı. ‘Şeriat isteriz, bu hakkımız’, ‘Kahrolsun Cumhuriyet, Yaşasın Şeriat’, ‘Kahrolsun Laiklik’ ve ‘Ne Mutlu Müslümanım diyene’ gibi sloganlar, okul yöneticileri tarafından üzerleri boyanarak kapatılmaya çalışıldı.
     
Göksu Mahallesi Hatboyu Caddesi'ndeki Şerif Tikveşli İlköğretim Okulu ile yakınındaki İrfan Nadir İlköğretim Okulu ve Ahmet Yesevi Lisesi'ndeki şeriatçı saldırılar sabah saatlerinde ortaya çıktı. Sabah erkenden kantini açmak için İrfan Nadir İlköğretim Okulu'na gelen Necati Sulular, duvarda yazılı olan ‘Şeriat İsteriz, bu hakkımız’ yazısını görünce durumu okul yöneticilerine bildirdi. Okul yönetiminin ihbarı üzerine harekete geçen polis ekipleri, aynı yöndeki ihbarları Şerif Tikveşli İlköğretim Okulu ve Ahmet Yesevi Lisesi'nden de aldı.
     
     YAZILAR AYNI KİŞİLERCE YAZILMIŞ

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Güvenlik Şube Müdürlüğü ve Buca İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, üç okulda ve çevresinde araştırma başlattı. Kırmızı ve yeşil boyaların kullanıldığı saldırıda, kimliği belirsiz kişilerin, İrfan Nadir İlköğretim Okulu'ndaki Atatürk büstüne kırmızı boya döktükten kaidesindeki ‘Türk Öğün Çalış Güven’ sözünün üzerini boyadı. Okul kantininin duvarına ‘Şeriat İsteriz, bu hakkımız’, kalorifer dairesinin duvarına ‘Kahrolsun Laiklik’ ve okul bahçesindeki çeşmenin üzerine de ‘Kahrolsun Cumhuriyet, Yaşasın Şeriat’ yazdıkları belirlendi.
     
Saldırganların aynı şekilde yakındaki Şerif Tikveşli İlköğretim Okulu girişindeki Atatürk büstünü ve mermer üzerindeki ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ sözünü boyadıktan sonra yanına ‘Ne Mutlu Müslümanım Diyene’ yazdı. Saldırganların son hedefi ise 693/ 6 Sokak'taki Ahmet Yesevi Lisesi oldu. Saldırganlar burada da yine Atatürk büstünü ve üzerindeki yazıları kırmızı renge boyadı.
     
Okullarda parmak izi ve ipucu araştırması yapan polis, yazıların aynı kişiler tarafından yazıldığını belirledi. Polis ekiplerinin araştırmalarının ardından, üç okuldaki Atatürk büstleri temizlendi, duvarlardaki yazıların üzeri de boyandı.
     
Üç okuldaki Atatürk büstlerine saldırıda bulunan ve şeriatçı sloganlar yazan kişilerin belirlenerek yakalanması için araştırmaların sürdüğü bildirildi.
     
Kaynak:
bus