BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,72
ALTIN 2.435,62
HABER /  POLİTİKA

Atalay'a göre Türkiye normalleşiyor

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, "Türkiye normalleşiyor, aydınlanıyor, aydınlanma dönemini yaşıyor. Türkiye, gerçek demokrasiyi tatmaya başlıyor" dedi.

Abone ol

Atalay, çeşitli temaslarda bulunmak ve yeni kurulan MOBESE sisteminin açılışını yapmak üzere geldiği Çorum'da katıldığı "Türkiye Buluşmaları-Çorum" konferansında gündeme ilişkin konuların yanı sıra "Demokratik Açılım" ile Türkiye'nin dış politikasına yönelik konularda açıklamalarda bulundu.

AK Parti'nin kurulduğu günden beri kendilerine bir görev yüklediklerini ve "Türkiye'nin demokrasi açığını kapatacağız" dediklerini vurgulayan Beşir Atalay, şunları kaydetti:

"Önemli hedeflerimizden birisi de 'Demokrasi açığını kapatacağız' diye yola çıktık. Türkiye büyük bir değişim geçiriyor. Geçen 7,5 yılda çok büyük değişiklikler oldu. Birçok konu Türkiye'de eskisi gibi değil, bunların başında da demokratikleşme ve insan hakları ile ilgili konular geliyor.

Öyle bir dönemde iktidarı teslim aldık ki Amerika'da 11 Eylül terör olayının meydana geldiği yıldı. Bu 2001'in sonuydu ve o tarihte dünyada demokratikleşme gelişmeleri durdu. Ama Türkiye'de hiç böyle olmadı. Aksine AK Parti olarak geldiğimiz günden itibaren bu alanda şöyle bir karar verdik, ne terör ne de diğer olaylar demokratikleşmemize engel olamayacak, demokrasiyi hiçbir şeye feda etmeyeceğiz. Çünkü toplumumuz çok sıkıntı çekti. 28 Şubat gibi günler yaşadı. Artık o günler geri kalmayacak, karanlık noktalar kalmayacak, faili meçhuller olmayacak, işkence, kötü muamele olmayacak ve Türkiye'de her şey şeffaf olacak.

İktidara geldiğimizde, şimdiki gençler hatırlamaz, ama bir olağanüstü hal uygulaması vardı. Ülkenin neredeyse üçte birinde olağanüstü hal vardı. 2003'te yaptığımız ilk işlerden birisi olağanüstü halin kaldırılması olmuştur."

Türkiye'de her şeyin hukuk içinde olacağını söyleyen Beşir Atalay, şöyle konuştu:

"Türkiye bir hukuk devleti ve şu an olup bitenlerin hepsi hukuk içinde oluyor. Türkiye uluslar arası alanda sözünün daha güçlü olduğu bir dönemi yaşıyor. Terör örgütünün finans kaynakları kısmen Avrupa'dadır. Biz onları uyardık, dedik ki 'Eğer Türkiye ile ilişkileriniz sürecekse, her şeyden önce Türkiye'ye dönük teröre destek vermeyeceksiniz. Benim aradığım terörist buralarda ise yakalayıp teslim edeceksiniz. Fransa dahil Avrupa'da tutuklamalar yaptılar. Artık Avrupa'da rahat çalışamayacaklar. 'Devlet insan içindir' anlayışını yerleştirmek istiyoruz. Terörsüz, fitnesiz bir Türkiye'ye doğru gidiyoruz. Güçlü bir Türkiye olarak dünyanın en güçlü ülkelerinden biri olmaya devam edeceğiz."

Türkiye'nin bütünlüğünün, kardeşliğinin teminatı olarak AK Parti'yi gördüklerini belirten Beşir Atalay, "Türkiye'nin her kesiminden oy alan, her kesimini temsil eden bir partiyiz. Türkiye'de kardeşliği sağlarsak biz sağlarız. Bu sorunları başta terör olmak üzere AK Parti çözemezse başkaları bunu katiyen çözemezler. Üzülerek söylüyorum, çözülmesini istemeyenler var. Çünkü, terör bir sektör olmuş. Kararlı bir şekilde yolumuza devam ediyoruz, bu konuda biz de bir tereddüt yok" dedi.