BIST 9.525
DOLAR 32,63
EURO 34,84
ALTIN 2.503,13
HABER /  GÜNCEL

Atalay Filiz'i yakalatan isim sonunda isyan etti

Atalay Filiz'i bindiği minibüste tanıyarak ihbarda bulunan ilk kişi Taha Gürses, 'ihbarı ödül için yaptı' eleştirilerine yanıt verdi.

Abone ol

Atalay Filiz'i İzmir'in Menderes ilçesinde yakalatan fırın ustası Taha Gürses para için ihbar ettiği yönündeki suçlamalara tepki gösterdi.

Taha Gürses, vatandaşlık görevini yerine getirdiğini belirterek, "Günlük yevmiyem 80-85 lira, ödül ümidiyle bu işi yapacak olsaydım dün orada emniyetin önünde beklerdim, işe gelmezdim." dedi.

Karabağlar ilçesinde bir pastanede fırın ustası olarak çalışan Gürses, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cumartesi günü dinlenmek için Menderes ilçesine bağlı Ürkmez beldesindeki ablasına gittiğini, ertesi gün ise işe dönmek için bindiği minibüse Şaşal mevkisinde Atalay Filiz'in bindiğini belirtti.

"BİR SÜRE GÖZ GÖZE GELDİK"

Gürses, sabahın erken saati olması nedeniyle kendine tam gelemediğinden minibüse binen kişiye dikkat etmediğini, fakat bir süre sonra göz göze geldiklerini ve Atalay Filiz'i tanıdığını söyledi. 

Filiz'in de tanındığını fark edince tavırlarının değiştiğini dile getiren Gürses, şunları kaydetti:

"Arabaya bindiğinde sakindi. Tanındığını anladıktan sonra tedirgin oldu, hal ve hareketleri değişti. Bakışlarımdan rahatsız olup dolmuştan indi. Daha sonra polisi arayıp bilgi verdik, 'şurada indi, şu sokağa girdi ve üzerindeki kıyafetleri şu' diye anlattık. Katilin kendisiydi. Kırışık gömleği, sırtında çantası darmadağın haldeydi."

Gürses, daha sonra televizyonlardan Atalay Filiz'in yakalandığını öğrendiğini, bu gelişmeyi mutlulukla karşıladığını belirtti. 

"BUGÜN BURAYA ÇALIŞMAYA GELMEZDİM"

İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'nın, "zanlının yakalanmasına katkısı olan vatandaşın ödüllendirileceği" yönündeki açıklamasını sonradan öğrendiğini dile getiren Gürses, bazı kişilerin ihbarı ödül için yaptığını sanmasına tepki gösterdi. 

Gürses, vatandaşlık görevini yerine getirdiğini vurgulayarak, "Ödül için yapacak olsam, bugün bu fırında işim olmaz. Benim günlük yevmiyem 80-85 lira, ödül ümidiyle bu işi yapacak olsaydım dün orada emniyetin önünde beklerdim, işe gelmezdim. Ayrıca bugün de buraya çalışmaya gelmezdim." ifadelerini kullandı.