BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Almanlar İncirlik Üssü'nü istedi ama...

ALMANYA'nın İncirlik Üssü'ndeki tesislerin kullanımı için Türkiye'den talepte bulunduğu yönündeki haberler doğru çıktı.

Abone ol

Bakanlar Kurulu sonrası basın toplantısı düzenleyen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Nurettin Canikli Almanya'nın İncirlik Üssü talebine ilişkin açıklama yaptı. 

Canikli, "Almanya'nın İncirlik Üssü'nden bir talebi söz konusu. Bu taleple ilgili verilmiş hiçbir karar söz konusu değildir" dedi. 

TALEP DOĞRU GERİSİ SPEKÜLASYON

Almanya'nın talebinin doğru olduğunu altını çizen Canikli, tesislerin kullanım izninin verildiği yönündeki diğer iddiaları ise yalanladı.

Canikli, "Talep doğru, onun dışındaki değerlendirmeler spekülasyondan ibarettir" diye konuştu. 

ALMAN BASINI YAZMIŞTI

Almanya basını, Berlin yönetiminin İncirlik’e Tornado uçaklarının konuşlandırılmasının ardından üste askeri tesisler de kurmak istediğini yazmıştı. Alman Deutsche Welle’nin haberine göre, Ankara, Berlin’den gelen bu talebe ilkesel düzeyde sıcak bakıyor. Alman basınındaki diğer bir iddia ise Ankara ve Berlin arasındaki görüşmelerde ‘teknik düzenleme’ olarak adlandırılan anlaşmanın yakında imzalanacağı öne sürülmüştü.

Almanya Savunma Bakanlığı da medyada yer alan iddiaya ilişkin, "Görüşme süreci devam ediyor ancak esasa ilişkin temel konularda uzlaşma sağlandı” açıklaması yapmıştı.