BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Aslantepe ihalesinde tek teklif

Aslantepe ihalesine ilgi hayal kırıklığı yarattı. Seyrantepe projesi için açılan yeni ihaleye tek teklif geldi.

Abone ol

Ekonomik sorunlar nedeniyle yapımı duran Seyrantepe projesinde tek teklif 64.7 milyon dolarla Siyah Kalem'den geldi. Aşçıoğlu grubu teklif vermeyerek teşekkür mektubu ile ihaleden çekildi.

Seyrantepe projesinde yeni ihale bugün yapıldı. Aşçıoğlu ve Siyah Kalem firmaların teklif verdiği ihalede Aşçıoğlu firması çekildiğini açıkladı.

SİYAH KALEM FİRMASI KİMİN?

İTO kayıtlarına göre Siyah Kalem, 1977 yılında kurulmuş bir firma. Firmanın ortakları arasında Ayşe Özdemir, Cengiz Özdemir ve Güngör Tortop bulunuyor. Tortop'un ortaklık payı yüzde 50'in üzerinde.

Seyrantepe için 64.8 milyon TL ödemeyi taahhüt eden Siyah Kalem'in sermayesi ise 2 milyon 250 bin TL.

Uzmanlar, "Siyah Kalem'in bu kadar küçük sermaye ile bu kadar büyük projeyi nasıl yapar" diyerek temkinli yaklaşıyor. 

Siyah Kalem firması, arsa bedeli olarak 64 milyon 788 bin 936 Türk lirası idare payı toplam gelir ödemeyi, ayrıca toplam satış gelirinin 543 milyon 600 bin Türk Lirasını aşması durumunda ise yüzde 2 oranında arsa bedeli karşılığı idare payı ödemeyi taahhüt etti.

Teklifini inceleyip değerlendirecek olan TOKİ, projenin hızla tamamlanmasını istiyor.

Eren Talu Mimarlık ve Alke Ortak Girişim Grubu taahhüdünde yapımına başlanan iş, yüklenici firmaların sözleşme gereklerini yerine getirmemeleri nedeniyle feshedilmişti.

Proje kapsamında, 52 bin seyirci kapasiteli, çok amaçlı, çatısı açılır kapanır tipte stadyum ve 3 bin araçlık kapalı olmak üzere toplam 4 bin 500 araçlık otopark yapılacak.