BIST 10.895
DOLAR 32,18
EURO 34,98
ALTIN 2.501,46
HABER /  POLİTİKA

Bahçeliye büyük Türk açılımı önerisi

Kürt açılımına karşı Türk açılımı önerisi. İlginç öneri MHP Genel Başkan Adayı Ahmet R. Yılmaz'dan geldi.

Abone ol

MHP Genel Başkan adayı Ahmet R. Yılmaz'dan Kürt açılımına karşı büyük Türk açılımı önerisi.

Devlet Bahçeli'nin kongredeki rakibi Yılmaz, MHP liderini AK Parti ve DTP'nin önünü açmakla ve beceriksiz politikalar izlemekle suçladı. Yılmaz, Bahçeli'yi siyaset yapmak yerine yerine sadece delegeyi markaja almakla eleştirdi.

MHP adayı Yılmaz, büyük Türk açılımını Bahçeli'ye önererek konuyu Meclis gündemine almasını istedi. İşte Yılmaz'ın önerdiği büyük Türk açılımı:

-Terörist başı için bir kereye mahsus idamla yargılanabilmesinin yolunu açabilmek için meclisten referandum kararı çıkartılsın.

-Terörist başı Öcalan’ın akıbetine siyasiler değil referandum yaparak, acının ve yere düşüp şehit olan evlatlarımızın sahibi olan milletimiz karar versin. Siyasiler sandıktan çıkacak olan karara saygı duysun. Söz milletin olsun.

-Terör ve bölücülüğü destekleyen doğuda Belediye başkanı veya Milletvekilliği ya da Kamu görevi yapanların Kamu sorumluluğunu ihlal nedeniyle ağırlaştırılarak yargılanmasının yolu açılsın.

-Bölücü Terör suçuna istinaden idam yeniden meclise getirilsin ve bu kapsamda teröre bulaşacak ve aktif olarak dağda faaliyet içinde olanların idamla yargılanması kabul edilsin.

-Şehit aileleri için tazminat talebinde bulunun. Güneydoğudaki Kamuya ait mülklerden şehit çocuklarına işlenebilir tarım arazisi olarak belli miktarlarda tahsiste bulunulsun.