BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SPOR

Aslanı yine Arda güldürdü

22. haftanın kapanış maçında Konyaspor ile Galatasaray, bugün Atatürk Stadı'nda karşı karşıya geld. Gülen taraf GS oldu.

Abone ol

KONYASPOR: 0-1 :GALATASARAY

Turkcell Süper Lig'deki son 5 maçında sadece 1 galibiyet alabilen Galatasaray, Bülent Korkmaz yönetimindeki ilk sınavında 3 puana ulaştı.

22. haftanın son maçında Konyaspor'a konuk olan sarı-kırmızılı takım, Arda'nın ilk yarıda attığı golle galp geldi.

Konya Atatürk Stadı'ndaki maçın ilk yarısında ev sahibi takımın üstünlüğü göze çarparken, Mihajlov ve ile net fırsatları harcadı. Kontrataklarda Baros ve Lincoln ile pozisyon arayan Galatasaray ise devreyi 11. dakikada savunma hatasını iyi değerlendirip araya giren Arda'nın golüyle önde kapadı.

İkinci yarıya daha baskılı başlayan konuk ekip, bu bölümde Sabri ile ciddi bir pozisyondan yararlanamazken, ev sahibi Konyaspor son bölümde duran toplarla gol arasa da bunda başarılı olamadı.

Üstünlüğünü koruyan Galatasaray 90 dakika sonunda tek golle 3 puanı alarak kötü gidişe son verdi. Puanını 40'a çıkaran sarı-kırmızılı takım, lider Sivasspor'la arasındaki farkı 5'e indirdi.

Maçın ilk yarısı haberin devamında...

[PAGE]

MAÇIN İLK YARISI

3.dakikada Konyasporlu Bülent Bölükbaşı'nın kafayla aşırdığı top ceza sahası önünde Veysel'in önüne düştü. Galatasaray defansını geçen Veysel, kaleci De Santic ile karşı karşıya kaldı vuruşunda meşin yuvarlak De Sanctis'te kaldı.

11. dakikada Galatasaray deplasmanda öne geçti. Bu dakikada Sabri'nin savunmanın arkasına gönderdiği uzun topta kaleci ile defansın anlaşmazlığından yararlanan Arda, kafayla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 0-1.

30. dakikada sağ kanattan Bülent Bölükbaşı'nın kullandığı serbest vuruşta topla buluşan Cihan'ın vuruşu sonrası meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.

32. dakikada ortasahada topla buluşan Cihan, Galatasaray cezasahısının içine yaptığı ortada Bülent Bölükbaşı kaleci De Santic ile karşı karşıya kaldı. Topa yükseklik kazandıran Bülent'in vuruşu az farkla auta çıktı.

Karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında başka gol olmayınca maçın ilk yarısı Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

Maçın ilk yarısı haberin devamında...

[PAGE]

MAÇIN İKİNCİ YARISI

 Turkcell Süper Lig'inin 22. haftasının kapanış maçında Galatasaray, deplasmanda Konyaspor'u 1-0 mağlup ederek zirve yarışındaki iddiasını sürdürdü. Sarı-kırmızılı takıma üç puanı getiren tek golü 11. dakikada Arda Turan kaydetti.

49. dakikada Hakan Balta'nın ceza sahasına ortasında topla buluşan Meira, topuğuyla meşin yuvarlağı Lincon ile buluşturdu. Lincon'un sert şutu kale direğinin üzerinden auta çıktı.

62. dakikada sağ kanattan Bülent Bölükbaşı, topu ceza sahasına ortaladı. Topa yükselen Cihan Haspolatlı'nın kafa vuruşunda az farkla auta çıktı.

64. dakikada Bülent Bölükbaşı'nın ortasında ceza sahası içinde topla buluşan Veysel, pozisyonu değerlendiremeyerek meşin yuvarlağı kalenin sağ tarafından auta attı.

75. dakikada, Da Silva'nın ceza sahası dışından kullandığı serbest vuruşta oluşan karambolda top kaleci Da Santic'de kaldı.

Maçın ilerleyen dakikalarında başka gol olmayınca karşılaşma Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Stat: Konya Atatürk Stadı
HAKEMLER: Tolga Özkalfa, Serkan Gençerler, Muhuttin Gürses

KONYASPOR: Jefferson 5, Ömer Gündostu 6, Kratochvıl 6, Milos 7, Zafer Demir 5 (Dk. 84 Mehmet Çoğum ?), Cihan Haspolatlı 5, Ayman 6, Poljac 5(Dk. 49 İsmail Güldüren ?), Celaleddin Koçak 5, Veysel 6, Bülent Bölükbaşı 7

Galatasaray: De Santic 7, Fernando Meira 6 ,Barış Özbek 5, Lincoln 5, Baros 5(Dk. 45 Ümit Karan), Ayhan Akman 6, Kewell 6 (Dk. 64 Aydın ?), Emre Aşık 6, Hakan Balta 6, Sabri 6, Arda 7 (Dk. 77. Mehmet Güven ?)

Gol: Dk. 11 Arda Turan (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 55 Cihan Haspolatlı (Konyaspor), Dk. 76 Meira, Dk. 74 Sabri(Galatasaray)