BIST 9.916
DOLAR 32,55
EURO 34,79
ALTIN 2.440,94
HABER /  GÜNCEL

CHPli Sav Ankarada iddialı

CHP'nin Ankara iddiası sürüyor. CHP Genel Sekreteri Önder Sav, ''Melih Gökçek gidecek, Murat Karayalçın gelecek'' dedi. İşte o iddialı açıklamalar;

Abone ol

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, ''Melih Gökçek gidecek, Murat Karayalçın gelecek'' dedi.

CHP'nin Çankaya Belediyesi başkan adayı Bülent Tanık ile belediye ve il genel meclisi adayları, Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezi'nde yapılan etkinlikle tanıtıldı.

CHP TBMM Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay ve Ankaralı kimi milletvekilleri de etkinliğe katıldılar.

Önder Sav, Çankaya'nın, Ankara'nın kaderini etkileyecek farklı bir ''kent'' olduğunu belirterek, ''Bu anlayış doğrultusunda sadece biz yöneticiler değil, sadece CHP'nin kayıtlı üyeleri değil, SHP'nin kayıtlı üyeleri değil, tüm Çankayalı seçmen kararlı bir noktaya gelmiş durumdadır'' dedi.

Seçimlerde Çankaya'da alınacak 400 bin oyun ''düş olmadığını'' ifade eden Sav, bu oyu ''söke söke'' alacaklarını savundu.

Sav, 29 Mart'taki seçimlerde Bülent Tanık'ın Çankaya Belediye Başkanlığı koltuğuna, Ankara Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Murat Karayalçın'ın da Melih Gökçek'in boşaltacağı koltuğa oturacağından hiç kuşku duymadığını bildirdi.

Sabırla, kararlılıkla, birbirlerine omuz vererek, birbirlerinin hatalarını değil, başarılarını ön plana getirerek mücadelelerini başarıyla taçlandıracaklarını dile getiren Sav, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Kuşkusuz beklentisi olan arkadaşlarımız olmuştur. Çankaya gibi çok hareketli bir ilçemizde taleplerin sınırsız, yerin dar olduğu bir noktada kimi arkadaşlarımız kendilerinin bekledikleri konumda olmadıklarını düşünmüş olabilirler. Ama bu, partiye sırt çevirme ve çalışmayı bırakma anlamına gelmelidir. CHP'liler, güç günlerin partisinde görev yaptıklarını bilmek durumundadırlar. Türkiye güç günlerden geçiyor. Ankara, güç günleri geride bırakmaya hazırlanıyor.''

Parti olarak cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkmayı sürdürdüklerini vurgulayan Sav, ''Çankaya'daki başarımız Ankara Büyükşehir'e de yansıyacak. Bülent Tanık, Çankaya'da bir başka belediye başkanı arkadaşımızdan bayrağı devralmakla kalmayacak, Melih Gökçek gidecek, Murat Karayalçın gelecek'' diye konuştu.

Çankaya Belediyesi başkan adayı Bülent Tanık da 29 Mart'taki seçimlerde temel hedeflerinin Türkiye'nin siyasal kaderinde çok önemli bir dönüşümü başlatmak olduğunu söyledi.

Etkinlikte, sanatçılar Mustafa Özarslan, Bengi Bağlama Üçlüsü ve Akdeniz Orkestrası konser verdi.