BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,02
ALTIN 2.512,46
HABER /  SPOR

Aslana Tarzan çelmesi

Galatasaray, diğer büyüklerin kaybettiği haftada rakiplerinden geri kalmadı!

Abone ol

Turkcell Süper Lig lideri Galatasaray, Vestel Manisaspor karşısında bir puana razı olarak rakipleriyle arayı açma şansını tepti..

Stat: 19 Mayıs
Hakemler: Mustafa Kemal Abitoğlu, Bahattin Duran, Arkın Akgöl

Vestel Manisaspor: Ufuk, Dvornik, Ümit, Şener, Uğur İnceman, Kalabane, Selçuk, Bobriconi, Hakan Balta, Okan Koç, Holosko

Galatasaray: Aykut, Sabri, Song, Servet, Volkan, Arda, Linderoth, Lincoln, Ayhan, Ümit, Hakan

MAÇ BAŞLADI

Karşılaşma başladı. İki ekibe de başarılar...

4. dakika. Maçta ilk bölümler orta saha mücadelesi şeklinde geçti. Top iki ekip arasında gidip geliyor.

 6. dakika. Vestel Manisa golü Holosko ile buldu. Soldan Borbiconi ters bir topla sağ kanattan Şener'i Galatasaray savunmasının arkasına kaçırdı.

Şener, ceza sahasında sıfıra kadar inip kale sahasına ortasını kesti. Altıpas içinde Servet büyük bir hataya imza atarak topa ıska geçti.

Arkadan gelen Holosko düzgün bir vuruş ile topu Aykut'un solunda Galatasaray ağlarına taktı.

Vestel Manisa, Holosko'nun şık golüyle Galatasaray karşısında 1-0 üstünlük yakaladı.

11. dakika. Galatasaray beraberlik golüne Ümit Karan ile çok yaklaştı. Ceza sahasının önündeki Hakan Şükür, atılan uzun topu kontrol etmek
isterken savunmanın müdahalesiyle meşin yuvarlak sağa açıldı. Topu alan Ümit Karan, topu boşa çekip şutunu attı. Kaleci Ufuk'un uzandığı pozisyonda top iki direğin birleştiği noktayı yalayıp auta çıktı.

14. dakika. Galatasaray golü kalesinde gördükten sonra beraberlik için Vestel Manisa kalesinde baskı kurdu. Sarı-Kırmızılı ekip sağdan Arda ile etkili bir atak geliştirdi. Sabri'nin pasıyla ceza sahasına giren Arda, rakibini geçtikten sonra kale sahasına yerden bir orta kesti.

Vestel savunması son anda araya girerek topu kornere çelmeyi başardı. Bu pozisyonda meşin yuvarlak Vestelli futbolculun eline çarptı. Galatasaraylı futbolcular penaltı olduğu yönünde itirazda bulundu.

 17. dakika. Vestel Manisa'da Ümit Bozkurt maçın ilk sarı kartını gören isim oldu.

22. dakika. Galatasaray atağı sağdan etkili gelişti. Sabri'nin ceza sahasının çarprazından kale sahasına yaptığı ortaya Ümit Karan kafayı vurdu. Bu kafa şutunda kaleci Ufuk kapanarak topu kontrol etmeyi bildi.

25. dakika. Galatasaray atağında Song, topla Vestel Manisa ceza sahasına şık çalımlarla girdi. Bu futbolcunun ortası isabetli olmayınca kimse dokunamadı. Sol kanada açılan topu Hakan Şükür çıkmadan kontrol edip tekrar kale sahasına gönderdi. Kaleci Ufuk çıkarak Karan'ın başının üzerinden meşin yuvarlağı kontrol etmeyi başardı.

30. dakika. Galatasaray'ın beraberlik golü için baskısı sürüyor. Sarı-Kırmızılı ekip oyunda üstünlüğü eline geçirmiş durumda.

Galatasaray, Lincoln ile gole yaklaştı. Sağdan ceza sahasına giren Brezilyalı yıldız, kaleyi karşısına aldığı anda sert bir şut çıkarttı. Çatala giden meşin yuvarlağı kaleci Ufuk harika bir refleks ile kornere çeldi.

32. dakika. Galatasaray atağı sol kanattan gelişti.

Bu kanattan ceza sahasına yapılan ortada topa yükselen Hakan Şükür'ü, Vestel Manisa savunmasında Dvornik sarılarak indirdi.


Hakem Kamil Abitoğlu, yan hakeminin uyarısıyla beyaz noktayı gösterdi.

Penaltı atışını Ümit Karan kullandı. Karan'ın yerden sol direğin dibine vurduğu topa kaleci Ufuk iyi uzandı. Ufuk'un ellerinin arasından geçen meşin yuvarlak Vestel ağlarına takıldı.

Galatasaray, Karan'ın penaltıdan attığı golle Vestel Manisa karşısında 1-1'lik eşitliği yakaladı.


35. dakika. Vestel Manisa, Hakan Balta ile 2. gole çok yaklaştı.

Sağ kanattan gelişen atakta Holosko'nun ara pasında kaleci Aykut ile karşı karşıya kaldı.

Bomboş pozisyonda kaleye sokulan Balta, kötü bir vuruş ile topu Aykut'un üzerine nişanladı. Galatasaray adına şanslı bir an geride kaldı.

37. dakika. Manisa'daki maçta yüksek bir tempo var. Top iki kale arasında gidip geliyor. Galatasaray bu dakikada Vestel kalesinde Lincoln ile etkili oldu. Ceza sahasına gönderilen topu Ümit Karan kafa ile sektirdi. Lincoln, önüne düşen topun gelişine sert vurdu. Ağlara gitmekte olan topu kaleci Ufuk aynı güzellikle çeldi. Dönen top Hakan Şükür'ün önünde kaldı. Bu futbolcunun sert şutu isabetsiz olunca üstten auta çıktı.

38. dakika. Vestel Manisa atağı Holosko ile tehlikeli gelişti. Sağ kanattan topla Galatasaray ceza sahasına giren Holoska sert vurdu. Meşin yuvarlak üst direği sıyırıp auta çıktı.

39. dakika. Vestel Manisa, Holosko ile Galatasaray kalesinde üst üste pozisyonlara yakaladı. Ceza sahasının dışında topu önüne alana Holosko, köşeye plase bir şut çıkarttı. Direğin dibine doğru giden meşin yuvarlağı Kaleci Aykut harika uzanarak kornere tokatladı.

45. dakika. Maçın normal süresi sona erdi. Hakem uzatma süresi olarak 1 dakika işaret etti. Vestel Manisa ile Galatasaray arasındaki karşılaşma 1-1 eşitlik ile devam ediyor.

Karşılaşmanın ilk yarısında başka gol olmadı. İlk 45 dakika 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

Maçın ikinci yarısına G.Saraylı futbolcular başladı...

46. dakika. Galatasaray atağında sağ kanatta topla buluşan Sabri, kaleye sert bir şut çıkarttı. Kaleci Ufuk üzerine gelen topu rahatlıla kontrol etti.

49. dakika. Vestel Manisa soldan Hakan Balta ile gelişen atakta Galatasaray kalesinde tehlikeli bir pozisyon yakaladı. Balta'nın ceza sahasına gönderdiği topa Uğur İnceman hareketlendi. Bu futbolcu topun kontrolünü ilk anda sağlayamadı. Song kale sahasında boşta kalan topa daha atik davranarak uzaklaştırdı.

50. dakika. Galatasaray, hızlı gelişen atakta Arda ile etkili oldu. Ceza sahasının dışında topu önüne alan Arda sert vurdu. Meşin yuvarlak kalenin az farkla üzerinden auta çıktı.

 52. dakika. Vestel Manisa'da Selçuk sarı kartı gören isim oldu.

53. dakika. Galatasaray atağında Linderoth ceza sahasının dışından çok sert vurdu. Doksana giden topu Ufuk uçarak kornere yumrukladı.

54. dakika. Galatasaray gol için Manisa kalesine ablukaya aldı. Sarı-Kırmızılı ekip sağlı sollu ataklarla rakip savunmayı bunaltı. Bu dakikada Önce Ümit Karan, ardından Lincoln ve Arda ile ceza sahasında yakaladıkları pozisyonlardan sonuç alamadı

55. dakika. Vestel Manisa atağında Holosko'nun önündeki topu ceza sahası içinde Song kritik bir müdahale ile yatarak aldı. Bu pozisyonda Manisalı futbolcular penaltı bekledi. Hakem devam kararı verdi.

56. dakika. Galatasaray atağında bu dakikada Lincoln şovu vardi.

Topla Vestel savunmasının arasında harika çalımlar atan Brezilyalı yıldız sol kanattan ceza sahasına yönelen Ümit Karan'a gol pasını çıkarttı.

Karan, plase bir vuruşla meşin yuvarlağı Manisa ağlarına bıraktı. Yan hakem bu pozisyon için ofsayt bayrağını kaldırdı.

Bu kritik pozisyonda hakemin ofsayt bayrağı tartışmaya açık.

60. dakika. Karşılaşmada 0-0 eşitlik devam ediyor. Bu bölümlerde Galatasaray'ın hızı biraz kesildi.

62. dakika. Vestel Manisa atağında Holosko sağ kanattan topla Galatasaray ceza sahasına sokulup yerden ara pasını Uğur İnceman'a bıraktı. Bu pozisyoda Manisalı futbolcu 1 adım geride kalında meşin yuvarlak direkt olarak auta çıktı.

 63. dakika. Galatasaray'da Sabri yerini Uğur Uçar'a bıraktı.

 67. dakika. Galatasaray Hakan Şükür ile üstünlük golünü buldu. Sol kanattan Lincoln'ün ortasına harika yükselen Hakan Şükür, kafayı vurdu.

Kaleci Ufuk topu ancak ağlarda görebildi.

Galatasaray Hakan Şükür'ün golüyle Vestel Manisa karşısında 2-1'lik üstünlüğü yakaladı.

Hakan Şükür, attığı bu kafa golüyle Sarı-Kırmızılı ekibi Manisa karşısına öne geçirirken aynı zaman Türkiye Ligleri'nde 241. golüne ulaşarak bir rekor daha kırmış oldu. Hakan Şükür, 240 gollü Tanju Çolak ile bu rekoru paylaşıyordu.

 68. dakika. Galatasaray'da Uğur Uçar sarı kartı gören isim oldu.

69. dakika. Vestel Manisa atağında ceza sahasının dışından Uğur İnceman vurdu. Sert giden topu kaleci Aykut iki hamlede kontrol etti.

70. dakika. Manisa ceza sahasının dışından serbest vuruş kazandı. Uğur Bozkurt sert bir ivuruş çıkarttı. Meşin yuvarlak yan direği yalıyarak auta çıktı. Vestel beraberlik golüne çok yaklaştı.

 72. dakika. Vestel Manisa'da 2 değişiklik birden yapıldı. Metin, Uğur İnceman'nın yerine, Yiğit'te Okan Koç'un yerine oyuna dahil olan isimler oldu.

 75. dakika. Vestel Manisa beraberlik golünü Selçuk ile buldu. Sağdan gelişen atakta Şener ceza sahasının dışına topu çıkarttı.

Selçuk, yerden sert ve düzgün bir vuruş yaptı. Ters taraftan direğin dibine giden topu Kaleci Aykut çıkartamadı. Top 2. kez Galatasaray ağlarına takıldı.

Vestel Manisa, Selçuk'un attığı golle Galatasaray karşısında 2-2'lik eşitliği yakaladı.

 76. dakika. Galatasaray'da Arda yerini Barış Özbek'e bıraktı.

 78. dakika. Galatasaray'da hakeme itiraz eden Linderoth sarı kartı gören isim oldu.

80. dakika. Manisa'da temposu yüksek, pozisyonu bol futbol izleyenlerin nefeslerini  kesiyor. Karşılaşmada son 10 dakikaya girilirken 2-2'lik eşitlik devam ediyor.

 82. dakika. Galatasaray'da yeni golcü Nonda, Hakan Şükür'ün yerine sahaya dahil oldu.

 85. dakika. Galatasaray'ın gol için baskısı artırdı. Bu dakikada Vestel Manisa'da Selçuk 2. sarı kartı görüp kırmızıyla oyun dışı kaldı. Vestel Manisa kalan kısa sürede 10 kişi oynayacak.

 86. dakika. Vestel Manisa'da oyuna 2. yarıda dahil olan Yiğit yerini Güven'e bıraktı. Genç oyuncu oyunda fazla kalamadan Giray Bulak tarafından kenara alındı.

88. dakika. Sahada 10 kişi kalan Vestel Manisa tüm hatlarıyla yarı sahasına çekildi. Galatasaray gol için yükleniyor. Maçta 2-2 eşiklik devam ediyor.

90. dakika. Vestel Manisa'nın kalecisi Ufuk kısa süreli bir sakatlık geçirdi. Maç 2 dakika durakladı. Maçın hakemi uzatma süresi olarak 5 dakika gösterdi.

90+3. dakika. Galatasaray gol için bastırıyor... Vestel Manisa tüm hatlarıyla kalesini savunuyor. Lincoln sol kanatta topu alıp ceza sahasına sokuldu. Bu futbolcunun arka direğe kestiği meşin yuvarlağa Nonda yetişemedi. Top direkt olarak auta çıktı.

 90+5. dakika. Vestel Manisa sahasından Güven ile hızlı çıktı. Barış Özbek kontra atağı kesmek için Güven'i indirince hakemden sarı kartı gördü.

Karşılaşmanın uzatma anlarına başka gol olmadı. Kıran kırana geçen mücadelede karşılıklı atılan gollerle 2-2 eşitlik çıktı. Galatasaray, Vestel deplasmanından beraberlik alarak 1 puana razı oldu.