BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Asla vazgeçmem

Trabzonspor’un devre arasında transfer edilen Romen futbolcusu Alexandru Bourceanu, savaşcı ve mücadeleci bir oyuncu olduğunu söyledi. <br/>...

Abone ol

Trabzonspor’un devre arasında transfer edilen Romen futbolcusu Alexandru Bourceanu, savaşcı ve mücadeleci bir oyuncu olduğunu söyledi.
Trabzonspor Dergisi’ne konuşan Romen oyuncu, Türk futbolu değil ama Türk Ligi’nin Romen liginden daha üstün olduğunu belirterek, "Romen ve Türk futbolunu karşılaştırdığımızda bazı farklılıklar görüyoruz. Bunun yanında benzerlikler de var. Özellikle oyuncular yapı olarak benziyorlar. Kaliteli ve orta düzey oyuncular var. Hatta bu sezon milli takımlar arasında oynanan maçlarda karşılıklı birer galibiyet alındı. Bence Türk futbolu değil ama Türk ligi Romen liginden daha üstün. Bu farkı oluşturan da Süper Lig’de forma giyen yabancı oyuncular. Kendimi içine almıyorum bu değerlendirmenin. Ben kendimin en iyi olduğunu düşünüyorum ama bu farkı yaratan futbolculardan birisi olduğumu başkasının söylemesi gerekir" dedi.
Geçmiş dönemlerde de Trabzon’a benzeyen bir şehirde yaşadığını anlatan Bourceanu, "24 yaşıma kadar Trabzon’a benzeyen bir şehirde büyüdüm. Bu nedenle bir sıkıntı çekmiyorum. Ama eksikliğini hissettiğim bazı şeyler var. Trabzon normal bir şehir. Benim buradaki tek endişem ve düşüncem futbolum. Daha iyi nasıl olurum, takımıma nasıl daha fazla katkı sağlayabilirim. Tarihsel açıdan birlikte yaşamış ve birbirimize komşuluk yapmış milletleriz. Bu nedenle benzer yanlarımız var. Bunlardan bir tanesi de yemek. İlk 1 ay sonrası yemeklere de alışmaya başladım. Hatta Romen mutfağıyla benzerliklerini keşfettim. O nedenle bir sorun yok. Ben İtalyan mutfağını severim. Burada İtalyan yemekleri bulabileceğimi düşündüm ama ne yazık ki bulamadım ama yine de genel itibariyle memnunum. Bir sorun yok" dedi.

"SAVAŞCI VE MÜCADELECİ BİR OYUNCUYUM"
Kendini nasıl bir oyuncu olarak tarif edersin? sorusuna ise Romen futbolcu Bourceanu, "İlk olarak savaşçı ve mücadeleci bir oyuncu olduğumu söyleyebilirim. Asla vazgeçmem. Her zaman devam ederim. Maçın içinde ne olursa olsun bu durum değişmez. Özellikle iyi pas ve rakibe pres yapan takımlarda kalitemin daha fazla ortaya çıktığını düşünüyorum. Bu artılarıma karşılık bir tane de eksi söyleyeyim. Skorer bir oyuncu değilim. Maç sonlarında kendimi eleştirebilen bir oyuncuyum. Hatta bir tane örnek vereyim. Romanya’da süper kupa finali oynadık. Maçı 3-0 kazandık ama ben kaptan olarak o kupayı havaya kaldırana kadar kendimle ilgili bir memnuniyetsizlik yaşadım. Çünkü maç içinde bir penaltı kaçırmıştım. O pozisyon kafama takıldı. Üstelik penaltı pozisyonu sonrası benim kullandığım serbest vuruşta arkadaşım gol atmasına, maç içinde iyi oynamama rağmen o etkiden kurtulamadım" şeklinde cevap verdi.
Kaybetmeye çok kızdığını belirten Bourceanu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Kaybetmeye çok sinirleniyorum. Bu sadece futbol için geçerli değil. Hayat içinde ben bir şeye odaklanıp o işi yapmak isterken benim dışında gelişen olaylar nedeniyle o işin olmaması beni çok sinirlendiriyor.Her insanın bir sisteme bağlı olmadan, tabi bunun yanında kimseye zarar vermeden özgürlüğünü sonuna kadar yaşamasını ve bunu sağlayabilmeyi isterdim. Ayrıca hayat olan bir gezegeni gidip görmek çok güzel olurdu."
Bordo-mavili taraftarların desteğini beğendiğini belirten Bourceanu, "Bize futbol oynamamız için çok iyi bir ortam oluşturuyorlar. Hatta yıllar önce Otelul Galati kaptanı bana, ’Inter Toto Kupası’nda Türkiye’de Trabzonspor maçı oynadık. Taraftarlar inanılmaz bir ortam yaratmıştı ve bizi sindirmişlerdi’ demişti. Trabzonspor’a transferim gündeme gelince arkadaşımın o sözleri aklıma geldi. Yani geçmişte Trabzonspor taraftarının ününü duymuştum. Buraya gelince gördüm ki aynen arkadaşımın anlattığı gibiymiş.Romanya’da taraftarlarımız bana bir lakap takmıştı ama söylemek istemiyorum. Bana burada lakabı taraftarlarımız taksın" diye konuştu.
(İHA)