BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,99
ALTIN 2.426,66
HABER /  GÜNCEL

Sütaş’a bir gecede yeni imaj

Bursa’nın Karacabey ilçesindeki Sütaş fabrikası önünde işçilerin eylem yaptığı alana 13 ton gübre döküldüğü iddiaları üzerine Muharrem Yılma...

Abone ol

Bursa’nın Karacabey ilçesindeki Sütaş fabrikası önünde işçilerin eylem yaptığı alana 13 ton gübre döküldüğü iddiaları üzerine Muharrem Yılmaz’ın TÜSİAD başkanlığından istifa etmesinin ardından Sütaş yönetimi dün gece eylem alanını gül ve çimlerle yeşillendirdi.
Sütaş fabrikasından 42 gün önce çıkartılan 14 işçinin eylemi halen devam ediyor. Yönetemin, işçilerin fabrika önündeki eylem alanına 13 ton inek gübresi döktüğü iddiaları medyada geniş yer bulurken, bugün ise bahse konu alan hazır çim ve güller ile yeşillendirildi. TÜSİAD başkanlığı görevinden istifa eden Muharrem Yılmaz’a seslenen işçiler, sendikal haklarını ve işe dönmek istediklerini ifade etti.
Tek Gıda İş Sendikası Bursa Başkan Yardımcısı Suat Karlıkaya, 42 gündür fabrika önünde 14 işçinin eylem yaptığını belirterek, "Arkadaşlarımız sendika istediği için işten atıldı. Yeşil alanda bekliyoruz. Ekmeğimizin peşindeyiz. Ancak fabrika yönetimi 10 gün önce biz durmayalım diye buraya gübre döktü. Daha sonra çevredekilerin rahatsız olmasından dolayı toprak ile kapattılar. Dün çim ve güllerle çevre düzenlemesi yaptılar. Gitmemizi, mücadelemizi bırakmamızı istiyorlar. Bu arkadaşlarımız sendikaya üye oldukları için anayasal haklarını kullandıklarını için işten çıkarıldı. Arkadaşlarımızın tekrar iş başı yapana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.
(İHA)