BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.507,59
HABER /  GÜNCEL

Metrekareye 77,6 kilogram yağış düştü

Adana’da bu sabah saatlerinde başlayan ve yaklaşık 2,5 saat süren yoğun yağış hayatı olumsuz etkiledi. <br/>Meteoroloji yetkilileri 2,5 saat...

Abone ol

Adana’da bu sabah saatlerinde başlayan ve yaklaşık 2,5 saat süren yoğun yağış hayatı olumsuz etkiledi.
Meteoroloji yetkilileri 2,5 saatlik süre içerisinde Adana’da metrekareye 77,6 kilogram yağışın düştüğünü, öğleden sonra da yoğun yağışın devam etmesinin beklendiğini belirterek, özellikle Adana’nın güney mahallelerinde oturan vatandaşların dikkatli olması yönünde çağrı yaptı.
Meteorolojinin dün yaptığı uyarının ardından Adana Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ Genel Müdürlüğü’nde akşam saatlerinde kriz masası oluşturuldu. Bu sabah saatlerinde başlayan ve 2,5 saat boyunca şiddetini koruyan yağış, özellikle güney mahallelerinde evlerin ve işyerlerinin su altında kalmasına yol açtı.
Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı Cankur ekipleri su baskınları sonucu evlerinde ve işyerlerinde mahsur kalan vatandaşları kurtararak güvenli yerlere taşıdı.
ASKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan kriz masasının koordine ettiği ekipler vatandaşlardan gelen yardım çağrılarını anında değerlendirerek, ekipleri afetin yaşandığı bölgelere yönlendirdi. 2,5 saat gibi kısa sürede metrekareye düşen 77,6 kilogramlık yağış, kentin ana cadde ve bulvarlarında trafiği de olumsuz etkiledi. ASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri ana cadde ve bulvarlarda yaşanan bu sıkıntıya anında müdahale ederek, kısa sürede yağmur suyunun tahliyesini sağladı.
Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre; bugün öğleden sonra da Adana’da yağışın etkili olması bekleniyor.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de, su baskınları nedeniyle şehir içinde yaptığı incelemenin ardından, Adana Valiliği’nde kriz nedeniyle gerçekleştirilen toplantıya katıldı.
Sabah saatlerinde yaşanan su baskınından etkilenen ve yağışın devam etmesi halinde sorun yaşama ihtimali olan Adanalılar, ASKİ Genel Müdürlüğü’nde oluşturulan kriz masasına Alo 185 hattından 24 saat ulaşabilecek.
(İHA)