BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Çapul her yerde aranıyor

Eskişehir’de bir aile, geçtiğimiz hafta evlerinin balkonlarından düşerek kaybolan ve “Ailenin bir ferdi” olarak nitelendirdikleri “Ankara” c...

Abone ol

Eskişehir’de bir aile, geçtiğimiz hafta evlerinin balkonlarından düşerek kaybolan ve “Ailenin bir ferdi” olarak nitelendirdikleri “Ankara” cinsi “Çapul” isimli kedilerini arıyor.
Kedinin sahiplerinden Ozan Oral, Çapul isimli kedilerinin geçtiğimiz perşembe günü aşı dönüşü balkondan düşerek kaybolduğunu söyledi. O günden beri her yerde kedilerini aradıklarını aktaran Oral, “Kediyi aldığımızda 40 günlüktü ve 1 yıldır da bizdeydi. Elimizden geldiği kadar iyi bir şekilde bakarak büyüttük. Daha öncede balkona sürekli girip çıkıyordu. Ama sanıyoruz ki o gün aşı olmasının da etkisiyle sersemleyerek düştüğünü düşünüyoruz. O günden bu yana gazetelere ilan verdik, her yere ilanlar bıraktık. Sürekli geziyoruz ve kedimizi arıyoruz. Ama 1 haftadır herhangi bir bulguya rastlayamadık” dedi.

“KEDİDEN ÇOK BİZİM İÇİN AİLE FERDİ GİBİ OLMUŞTU”
Kedilerini gören veya bulanlara çağrıda bulunan Oral, “Cins olduğu için dikkat çekici bir hayvandı. Bembeyaz tüylü, renkli gözlü falan. İnşallah kedimi bir alıp götürmüştür. Umudum bu yönde. Çünkü sokakta barınabilecek bir hayvan değil. Biraz nazlı bir hayvandı. Her şeyi yemezdi. Sokakta yaşaması zor yani. O yüzden sokakta olduğunu düşünmek istemiyoruz. Eğer kedimizi bulan, gören, duyan herhangi biri varsa, insanlık namına, hayvan severlik namına rica ediyoruz bize ulaşsınlar. Kedimizi çok seviyoruz. Kediden çok bizim için aile ferdi gibi olmuştu artık. Eve girip selam verdikten sonra herkes ilk olarak Çapul’a bakıyor. Dediğim gibi bulan, gören, duyan varsa bize ulaşsın” diye konuştu.

“BİR ÇOCUĞA NASIL BAKARSINIZ BİZ DE ÇAPUL’UMUZA AYNI ÖYLE BAKIYORDUK”
Ev sakinlerinden Nermin Kırnalı ise, Çapul isimli kedilerinin kaybolmasına çok üzüldüklerini anlattı. Kırnalı, “Bize geldiğinde çok küçüktü. Hatta ilk geldiğinde ölecek diye el bebek gül bebek büyüttük. Bir çocuğa nasıl bakarsınız biz de Çapul’umuza aynı öyle bakıyorduk. Tabi büyüdü. Çok tatlıydı, çok sokulgandı ve herkesle haşır neşir olan bir hayvandı. Evimizin çocuğuydu. Kaybolması çok koydu. Çapul 1 haftadır evde yok ve ev çok boş. Çapul yok. Zil çaldığı zaman hemen kapının arkasına giderdi. Evdeki herkesin eve geliş saatini bilirdi. Herkesi beklerdi. Yani bir çocuk gibiydi. Ben çok hayvan besledim ama Çapul bir başkaydı” şeklinde konuştu.
Kediyi gören, duyan veya bulanlara seslenen Kırnalı, şöyle devam etti:
“O sokakta yaşayamaz. Çünkü hiçbir şey yemiyor ve çok korkar. İnsanlık adına ne olur yani kedimizi versinler. Eğer gören, duyan veya bir alan varsa. Onu istiyoruz. O gittiğinden beri evdeki herkes çok hüzünlü ve hep onu arıyoruz. Umarım bulunur.”
(İHA)