BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,77
ALTIN 2.414,53
HABER /  GÜNCEL

Askerin mutfağı özelleşiyor

Askerin günlük yemek istihkakının kalorisini ve kalitesini artıran yasa tasarısı TBMM' de kabul edildi.

Abone ol

Askerin günlük yemek istihkakının kalorisini ve kalitesini artıran yasa tasarısı TBMM Milli Savunma Komisyonu'nda kabul edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri artık kendi mutfağında yemek pişirmek yerine, dışarıdan da yemek sipariş edebilecek. TBMM Milli Savunma Komisyonu'nda ilk olarak 1914'te yapılan Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin günlük beslenme ihtiyacıyla ilgili yasada değişiklikler öngören tasarı, Meclis Milli Savunma Komisyonu'nda kabul edildi. Tasarıya göre, Türk Silahlı Kuvvetler personelinin üç ana ve yan öğünlerle birlikte alması gereken kalori miktarı 3 bin 400'den 4 bine yükseltildi. Bu kalorinin karşılanabilmesi için bir er ya da erbaş için öngörülen günlük maliyet ise yaklaşık 4 YTL olarak belirlendi.

Tasarıyla, asker karavanasının özelleştirilmesinin de önü açılıyor. Buna göre Türk Silahlı Kuvvetleri isterse kendi mutfağında yemek pişirmek yerine ihaleye çıkarak, özel yemek fabrikalarıyla anlaşabilecek. Aynı şekilde personel başına 3 litreye kadar dışarıdan su tedarik edilebilecek. Ayrıca yasada resmi bayram olarak geçen 19 Mayıs, 23 Nisan ve 29 Ekim günleriyle dini bayramların her günü ve yılbaşında kışlada kalan personelin günlük istihkakı yüzde 50 arttırıldı.