BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.439,86
HABER /  GÜNCEL

Askeri casuslu davasında iki tahliye!

İzmir'de süren askeri casusluk davasında iki asker tahliye edildi.

Abone ol
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen, ''gizli belgi ve belge bulundurma'' soruşturması kapsamında açılan davada biri asker 3 tutuklu sanığın tahliyesine karar verildi.
 
12. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, tutukluluk hallerine yapılan itirazları değerlendirdi.
 
TCK 220/2. maddesi uyarınca ''örgüt üyesi olmak'' suçlamasıyla yargılanan ve haklarında 1-3 yıl arası hapis cezası istenen Mustafa Yıldız ve Birol Sam adlı tutuklu sanıklar ile Deniz Kuvvetleri Komutalığı'nda muvazzaf asker olan Özgür İkiz'in tahliyesine karar verildi.
 
Tutuksuz sanıklar Ali Tuna Baysal, Hakan Taşkesen, Ercüment Tatlıoğlu ve Mehmet Emre Gültekin hakkındaki yurt dışına çıkış yasağını kaldıran mahkeme heyeti, ayrıca 38 sanığa yurt dışına çıkış yasağı getirdi.
 
DURUŞMA 16 NİSAN'A ERTELENDİ
 
12. Ağır Ceza Mahkemesi, duruşma gününü 16 Nisan 2013 olarak belirledi.
 
Heyet ayrıca 27 Şubat ve 27 Mart tarihlerinde iki sanığın tutukluluk hallerine yapılan itirazları değerlendirecek. 
 
Duruşmanın hangi salonda yapılacağına ise Adalet Bakanlığı karar verecek. 
 
Terörle Mücadele Kanunu (TMK) 10. maddesiyle görevli Savcı Zafer Kılınç'ın hazırladığı iddianamede, 85'i tutuklu 357 sanık hakkında 2 yıldan başlayan ve müebbet hapse varan cezalar isteniyor.
 
İddianamede adı geçen 831 mağdurdan, aralarında devlet memuru, asker ve MİT mensuplarının da bulunduğu çok sayıda kişinin suç örgütü tarafından fişlendiği ileri sürülüyor.
 
Çete lideri olduğu iddiasıyla suçlanan marina işletmecisi Bilgin Özkaynak ile Narin Korkmaz hakkında, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kişisel verilerin kaydedilmesi, devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etmek suçlarından müebbet ve 9'ar yıl hapis cezası isteniyor.
 
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Koramiral Veysel Kösele hakkında ise suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak, yasaklanan bilgileri temin etmek suçlamasıyla 2 ila 6 yıl arası hapis cezası talep ediliyor.