BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,84
ALTIN 2.435,29
HABER /  EKONOMİ

Maliye Bakanlığı'ndan teknolojik atak

Maliye Bakanlığı, tüm mali işlemleri web tabanlı sistemde topluyor.

Abone ol

Maliye Bakanlığı, kurumların tüm mali işlemlerini web tabanlı bir yazılımla kontrol altına alıyor! Muhasebat Genel Müdürlüğü, yeni sistem için üç bine yakın üst düzey yöneticiyi Antalya'da eğitime aldı.

Bilgi ve iletişim teknolojileri alanında kaynak israfını azaltmak, kurumlar arası mükerrerlikleri önlemek ve kamu kaynaklarının etkin kullanımını sağlamak amacıyla Muhasebat Genel Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan "Döner Sermaye Mali Yönetim Sistemi"nde sona yaklaşılıyor. 

TASARIMI 8 AY SÜRDÜ

Muhasebat Genel Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Proje Ekibi'nin sekiz ay süren analiz ve tasarım çalışmaları sonrası ortaya çıkan "Döner Sermaye Bilgi Sistemi"ne, ilgili kurum yöneticilerinin katkı sağladı. Web tabanlı olan yeni sistem, Genel ve Özel Bütçeli idarelere bağlı döner sermayeli işletmelerinin tamamının harcama ve muhasebe işlemlerini kapsıyor.   Döner Sermaye Bilgi Sistemi, yöneticilerin kurumlarıyla ilgili mali verilere istedikleri zaman, vakit kaybı olmadan ulaşmalarını sağlıyor. Yeni sistemde ayrıca yöneticilerin, mali verilere etki eden diğer verilere, raporlara, karşılaştırmalı sonuçlara ulaşmaları hedefleniyor. 

EN KAPSAMLI EĞİTİM SİSTEMİ

Projeyle ilgili kurum yöneticilerinin bilgilendirilmesi için Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından Antalya'da eğitim toplantısı düzenlendi. Döner Sermaye Bilgi Sistemi Proje Yöneticisi Daire Başkanı İsmail Hakkı Yazıcı'nın açılış konuşmasını yaptığı eğitim toplantısında, katılımcılara bilgi verildi.  Organizasyonunu Time Zone'un üstlendiği eğitim toplantısı, 6 hafta sürecek. Milli Savunma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın yanısıra üniversitelerden de katılımcıların yer aldığı eğitim toplantılarında, sistem hakkında eğitimcilere detaylı bilgi veriliyor.