BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,78
ALTIN 2.428,13
HABER /  GÜNCEL

Asker Eşleri Korosu'nun şarkısı liste başı

Asker Eşleri Korosu'nun şarkısı "Wherever You Are", İngiltere'de en yüksek satışı elde ederek Noel haftasında liste başı oldu.

Abone ol

İngiltere müzik dünyası açısından büyük önem taşıyan Noel haftasında Asker Eşleri Korosu'nun parçası "Wherever You Are", en yüksek satışı elde ederek liste başı oldu.

100 Kişiden oluşan koro, BBC 2 televizyonunda "Koro" programını yapan Gareth Malone tarafından ve cephede görev alan askerlerin yakınlarının bir araya getirilmesiyle oluşturuldu. Koro daha sonra Royal Albert Hall'da verilen anma konserine katıldı.

"Wherever You Are" adlı parça piyasaya çıkarıldıktan sonraki iki gün içinde 242 bin adet satarak yılın en hızlı satan parçası olmuştu.

Noel öncesi hafta içinde 556,000 adet satan parçanın sözleri, cephedeki askerler ile eşlerinin birbirlerine gönderdikleri şiirlerden alınarak yazıldı. Müzik ise Kraliyet Düğünü bestecisi Paul Mealor'a ait.

Asker Eşleri Korosu, elde ettiği bu büyük başarıyla, liste başı olan müzik yetenek yarışması X Factor'un bu yılki galibi Little Mix'in de önüne geçmiş oldu.

Asker Eşleri Korosu'nun solisti Sam Stevenson, BBC Radyosuna verdiği mülakatta, parçanın elde ettiği başarının ürkütücü olduğunu söyledi.

"Olan bitenlerden büyük bir şaşkınlık duyuyorum." diyen Stevenson, "Ben yalnızca bir eş ve bir anneyim. Şimdi insanların benimle konuşmak, mülakat yapmak istemesini çok garip buluyorum." dedi.

Geçen hafta başlarında İngiltere hükümeti "Wherever You Are" adlı parçadan alınan katma değer vergisinin ordudaki kadın ve erkek askerlere destek sağlayan hayır kurumlarına bağışlanacağını duyurmuştu.