BIST 10.106
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.413,21
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Türköne'ye bir protesto daha

CHP üyeleri Taksim'de yaptıkları yürüyüşle Prof. Dr. Mümtazer Türköne'nin Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu'na atanmasını protesto etti

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partili yaklaşık 30 kişi Galatasaray Lisesi önünde toplanıp sloganlar atarak Taksim Meydana yürüdü. Grup, Galatasaray Lisesi önünde toplanarak bir süre slogan attı. Daha sonra Taksime doğru yürüyüşe geçen grup, yol boyunca Prof.Dr. Mümtazer Türköne aleyhine 'Susma haykır Mümtazer'e hayır' şeklinde slogan attı.

CHP İlçe Teşkilatı önüne gelen grup, burada basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Cenk Bleda Haşhaş, Türk Dil ve Türk Tarih Kurumunun Atatürk döneminde kurulmuş, kültürümüzün gelişmesine, tarihimizin araştırılmasına, dilimizin özüne dönerek zenginleşmesine katkıda bulunmuş, çok önemli kuruluşlar olduğunun altını çizerek şöyle konuştu:

"Zamanın Mümtaz'ı o koltuğu terk et. AKP'nin milletkevili aday adayıydı. Bu kuruma atananlar Alparsaln Açıkgenç bir Saidi Nursi Uzmanı. Porf. İskender Pala da Türköne gibi Zaman gazetesi yazarı. İrticacı olduğu gerekçesiyle ordudan atılmış Atatürk'e bu adam diyen Atilla Yayla'ya destek verenlerden. Görüldüğü gibi atamalar, cemaatlere yakın çevrelerden ve Atatürk'e karşı tavrı belli olan kişilerden oluşuyor. Devlet eliyle dil mi olurmuş, devlet eliyle tarih mi olurmuş? Diye eleştiren Türköne o koltuktan git. Eskiden hiç hoşlanmadıkları yapıları ele geçirerek, bu kurumlara karşı sevda besliyorlar."

Grup basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.