BIST 10.046
DOLAR 32,37
EURO 34,75
ALTIN 2.412,65
HABER /  GÜNCEL

Aşırı hız can aldı

Kars'ta yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu 3 kişi öldü, 16 kişi yaralandı.

Abone ol

Kars'ın Digor İlçesi'ne bağlı Dağpınar Beldesi yakınlarında yolcu minibüsünün şarampole devrilmesi sonucu 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasında yaralanan 16 kişinin kimlikleri belirlendi.

Digor İlçesi'ne bağlı Alem Köyü'nden il merkezine gelmekte olan Murat Güneşsu (30) yönetimindeki 36 M 0932 plakalı yolcu minibüsü, saat 07.30 sıralarında Kars'a 40 kilometre mesafedeki Dağpınar Beldesi girişinde aşırı hız, lastik patlaması ve aksın kırılması sebebiyle şarampole yuvarlandı. Kazada Sertif Özyakışır (85), Mecit Yümlü (84) olay yerinde, Nusret Özyakışır (84) kaldırıldığı Kars Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti.

Kazada yaralanan Dilek Özyağcı (61), Oral Özyakışır (67), Nurettin Özyakışır (67), Murat Yakışır, Murat Güneşsu, Erdoğan Yümlü (30), Mehmet Özyakışır, Yılmaz Özyakışır, Mehmet Yümlü, Yılmaz Özoğlu, Sinan Özyağcı Kars Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, Abdülbari Yümlü (50) ilk müdahalesinin ardından Erzurum'a sevk edildi. Yakup Özyakışır, Şengül Yümlü, Emine Yümlü, Ayşe Subaşı ise ayakta tedavileri yapılarak taburcu edildi.

Öte yandan kaza yerindeki kalabalık sebebiyle jandarma sık sık yol kenarında duran vatandaşları megafonla uyararak 2. bir kazaya sebebiyet vermemeleri için yoldan uzaklaşmalarını istedi.
Yaralıların sağlık durumunu öğrenmek isteyen yakınları hastaneye akın edince zaman zaman izdiham yaşandı. Yaralı ve ölü yakınları, akrabalarını görebilmek için acilde servisleri gezerken, polisler de görev yapmakta zorlanan hastane personelini rahatlatmak için büyük çaba gösterdi. Bazı yaralı yakınları ise hastane koridorlarında gözyaşı döktü.
Yaralılar, minibüsün süratli olduğunu ve araçta bulunan yolcu sayısının fazla olmasıyla kazanın meydana geldiğini ileri sürdüler.