BIST 10.282
DOLAR 32,28
EURO 34,84
ALTIN 2.415,47
HABER /  GÜNCEL

Artvin ve Bartına yardım eli

Artvin ve Bartın'da meydana gelen sel sonrası Türk Kızılayı tarafından bölgele yardım gönderildi.

Abone ol

Türk Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Artvin ve Bartın'da meydana gelen selin ardından Ankara'daki Afet Operasyon Merkezi'nde kriz masası oluşturulduğu bildirildi.

Artvin'in Şavşat ilçesinde Tigrat Deresi'nin taşması sonucu 2 köprünün sular altında kaldığı ve 9 kişiden haber alınamadığı belirtilen açıklamada, Bartın merkezinde ise 100 ev ve 30 iş yerini su bastığı kaydedildi.

Sel nedeniyle zarar gören bölgelere öncü ekip ve insani yardım malzemesi gönderildiği ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
“Türk Kızılayı, bölgelere afet uzmanlarından oluşan öncü ekip ve insani yardım malzemesi gönderdi. Batı Karadeniz Bölge Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi'nden Bartın'a öncü araç, seyyar mutfak ve 4 afet uzmanı gönderildi. 600 su, 20 yatak, 20 mutfak seti, 400 battaniye de bölgeye doğru yola çıkarıldı.

Artvin'e ise Kuzey Anadolu Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi'nden 2 afet uzmanından oluşan öncü ekip gönderildi. Ayrıca bölgeye 10 çadır, 100 battaniye, 50 yatak, 10 mutfak seti, 150 içme suyu araçlara yüklenerek Şavşat ilçesindeki selzedelere verilmek üzere gönderildi.

Güneydoğu Bölge Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi'nde ise 75 çadır, 750 battaniye, 75 mutfak seti, 350 yatak araçlara yüklenerek hazır durumda bekletilmektedir.

Kriz masasında bölgedeki gelişmeler takip ediliyor. Türk Kızılayı bölgede ihtiyaç duyulması durumunda harekete geçmek üzere tüm hazırlıklarını tamamlamıştır.”