BIST 10.267
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.412,40
HABER /  DÜNYA

Türkiye bırakıyor Aliyev bakacak!

Türkiye'nin üstlendiği İsrail ile Suriye arasındaki arabuluculuk görevini Azerbaycan üstlenmeye hazırlanıyor.

Abone ol

Geçtiğimiz yıllarda Türkiye'nin üstlendiği İsrail ile Suriye arasındaki arabuluculuk görevini Azerbaycan üstlenmeye hazırlanıyor.

Geçtiğimiz yıllarda Türkiye’nin üstlendiği İsrail ile Suriye arasındaki arabuluculuk görevini artık Azerbaycan üstlenmeye hazırlanıyor. Bu sürecin ilk adımı 28 Haziran’da İsrail Devlet Başkanı Şimon Peres’in Bakü ziyareti ile atıldı.

İran’ın büyük tepkisine ve Bakü Büyükelçisi’ni geri çekmesine neden olan ziyaretin ardından, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad da Azerbaycan’a bir ziyaret düzenledi. Bu ziyaret sırasında Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev’in, Peres’in mesajlarını Esad’a ilettiği belirtildi.

İsrail ile Suriye arasındaki yeni görüşme sürecine, Azerbaycan’ın yanı sıra ABD, Suudi Arabistan, Mısır ve Lübnan’ın da dahil olması bekleniyor. Geçtiğimiz hafta Kahire’ye giden Peres, Esad’a iletilmesini istediği mesaj hakkında Mısır lideri Hüsnü Mübarek’e bilgi verdi. Türkiye’nin, iki ülke arasında yaptığı arabuluculuk, İsrail’in Gazze Operasyonu ile askıya alınmıştı.