BIST 10.674
DOLAR 32,18
EURO 34,94
ALTIN 2.423,46
HABER /  GÜNCEL

Küçük Enes yardım eli bekliyor

O henüz 4 yaşında ama amansız bir hastalığın pencesinde! Sürekli kaşınan Enes şimdi sizlerin yardım elini bekliyor.

Abone ol

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, yakalandığı hastalık nedeniyle sürekli kaşınan 4 yaşındaki Enes Balta'nın ailesi, tedavide önemli yeri bulunan ve ayda 2 bin TL'yi bulan özel mamanın bedelini karşılamak için destek bekliyor.

Karakütük köyünde yaşayan Mahir (36) ve Leyla Balta (24) çifti, sorunlarına çözüm bulmak amacıyla gazetecilere yaptıkları açıklamada, çocukları Enes'in kaşıntıdan dolayı vücudunda oluşan kızarıklıkların zaman zaman yaraya dönüştüğünü söylediler.

Oğlu Enes'in rahatsızlığını fark ettikleri ilk aydan itibaren tedavisi için birçok kez doktora götürdüklerini belirten anne Leyla Balta, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde, kaşıntının alınan gıdalardan kaynaklı alerjik bir sorun olduğu teşhisi konulduğunu kaydetti.

Bu nedenle oğlunun özel üretilen mamadan tüketmesi gerektiğini ifade eden Balta, ''Doktorlar, tedavi için bunun zorunlu olduğunu bildirdiler. Ancak, ayda 2 bin lirayı buluyor. Mama ücreti de yeşilkart kapsamına girmediği için sıkıntı yaşıyoruz'' dedi.

Oğluna, astım, bronşit, pnömoni, malnütrisyon ve beslenme eksikliği tanısı konulduğunu anlatan anne Balta, ''Mamanın kutusu 90 lira. Oğlum ayda şu an 20 kutu tüketiyor. Köyde oturuyoruz, hiçbir yerden gelirimiz yok. Mama bedelini karşılamak için destek bekliyoruz'' şeklinde konuştu.

Kaymakamlığın aylık 150 lira ödeme yaptığını belirten baba Balta da çaresiz olduklarını, ailesinin geçimini sağlamakta bile güçlük çektiğini söyledi.