BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Artık suçluyu ele veriyor!

Son zamanların en çok kullanılan sosyal ağları artık polisin kriminal olaylarda başvurduğu en önemli araştırma kaynaklarından biri oldu

Abone ol

Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım siteleri, polisin kriminal olaylarda başvurduğu en önemli araştırma kaynaklarından biri oldu.

Adli vakalarda, kurban veya katilin arkadaşlarını, yazdığı notları ve paylaştığı videoları incelemeye alan Alanya Emniyet Müdürlüğü, son 1 yılda 10 ayrı olayın failini yakalamayı başardı. Bunlardan birinde polis, cezaevi firarisinin olay yerinde bıraktığı parmak izinden 2 ayrı hırsızlık olayına karıştığını belirledi.

Şüphelinin Facebook sayfasındaki fotoğraflar incelenince Alanya'da olduğu saptandı. Zanlı ile irtibata geçen polis, 38 ayrı suçtan kaydı bulunan Ömer K.'yı gözaltına aldı. Suçluların bu tür platformları rahatlama yeri olarak gördüğüne dikkat çeken psikolog Orhan Keskin, bu kişilerin çoğu zaman suçu aydınlatmaya yarayacak birtakım paylaşımlar yaptığını belirtti.

Yetkililere bu alanı denetlemenin önemli ipuçları sağlayacağını anlatan Keskin, yurtiçi ve dışında yaptığı çalışmalarda bu konuda birçok örneğe rastladığını söyledi. İstanbul Barosu Bilişim Hukuku Merkezi Başkanı Taner Sevim de çalışmanın son derece önemli olduğunu kaydederek bu durumun suç ve suçluyla mücadelede büyük yarar sağlayacağını ifade etti.