BIST 10.310
DOLAR 32,24
EURO 34,79
ALTIN 2.453,10
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP seçimden sonra karışacak!

Kaset skandalları ile sürekli gündeme gelen MHP'de asıl hesaplaşmanın 12 Haziran seçimlerinden sonra başlaması bekleniyor!

Abone ol

Kaset skandalları ile sürekli gündeme gelen MHP'de asıl karışıklık 12 Haziran seçimleri sonrasında çıkması bekleniyor. MHP Lideri Devlet Bahçeli, parti baraj altında kalırsa istifa edecek ve MHP'yi kongreye götürecek. Barajı aşarsa da olağanüstü kongre toplayıp olası genel başkan adaylarıyla hesaplaşacak.

Star Gazetesi MHP'de beklenen sıkıntıları işte böyle derledi: Kaset skandallarıyla sarsılan MHP'de, önceki gün 6 parti yöneticisinin daha istifa etmesiyle toplam sayı 10'a ulaşırken, 16 kişilik başkanlık Divanı'nda Bahçeli ile birlikte sadece 7 isim kaldı. Tehdit mektuplarında istifası istenen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ise seçime kadar direnmeyi planladığı ancak şimdiden lider adaylarının ortaya çıktığı öğrenildi. Bahçeli sonrasının en güçlü adayı ise Mansur Yavaş.

İSTİFALAR YSK'YA GİTMEDİ

Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici'nin görüntüsünü internet üzerinden verince MHP'de hareketli saatler yaşandı. Ekici'nin istifasının ardından görüntülerinin çıkmasından endişe eden Genel Sekreter Cihan Paçacı ile Genel Başkan Yardımcıları Deniz Bölükbaşı, Osman Çakır, Ümit Şafak ve Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Taytak hem partideki görevlerinden, hem de milletvekili adaylığından istifa etti. Ancak 6 ismin adaylıktan çekildiğine ilişkin istifa dilekçelerinin YSK'ya gönderilmediği öğrenildi. Bu isimlerin yerine seçimlerde bir alt sırada yer alan aday yer alacak. Ancak dilekçeler 12 Haziran'dan önce YSK'ya ulaşmazsa, hepsi seçilebilecek sırada olan kaseti çıkan isimler milletvekili mazbatalarını alabilecek.

İstifaların ardından MHP Genel Merkezi sessizliğe gömülürken, farkıülkücülük grubunun 6 istifayı yeterli bulmadığı, Bahçeli'nin istifasını sağlamak için yayınlarına devam edeceği iddia edildi. MHP kulislerinde ise Bahçeli'nin istifaya direneceği, seçim sonrasına kadar mevcut kadrolarla devam edeceği belirtilirken, seçimden sonra kongreyi toplayarak parti yönetimini yeniden şekillendireceği ifade ediliyor.

KONGREYİ ÖNE ÇEKEBİLİR

Parti kulislerinde Bahçeli'nin seçim sonuçlarına göre istifayı da gündemine aldığı, partinin baraj altında kalması halinde istifa ederek partiyi kongreye götürmesi, partinin barajın üzerinde oy sonucu alması halinde ise olağanüstü kongreyi toplayarak karşısına çıkan adaylara ve yönetime talip olanlarla yarışa girmesi bekleniyor. MHP'de Bahçeli sonrası için ismi geçenler arasında Oktay Vural, Faruk Bal gibi kurmayları yanında son dönemde partiden uzak duran Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş gibi isimlerin aday olması bekleniyor.

Yine Genel Başkan Bahçeli'nin partiye getirerek aday gösterdiği Ümit Özdağ, Koray Aydın gibi isimlerin de kongrede aday olabilecekleri konuşuluyor. Öte yandan kaset görüntüleri sonrasında görevlerinden ayrılan ve milletvekili adaylıklarından çekilen MHP'lilerin isim ve fotoğrafları partinin internet sitesinden ve milletvekilleri listesinden de çıkarıldı.