BIST 10.930
DOLAR 32,17
EURO 34,95
ALTIN 2.511,15
HABER /  GÜNCEL

Özel Harekat'a 'Bozkurt' soruşturması!

Sivas'taki Polis Bayramı törenlerindeki 'Bozkurtlar' sloganı ile ilgili Özel Harekat Dairesi'nün üst düzey yöneticileri de sorgulanacak!

Abone ol

Sivas'ta 10 Nisan Polis Bayramı törenlerinde özel harekatçı polislerin tim amirinin "Kim bunlar?" şeklindeki sloganına hep bir ağızdan bağırarak "Bozkurtlar" yanıtını vermesiyle ilgili kamera görüntülerinin kamuoyuna yansımasıyla başlatılan emniyet soruşturması yeni boyut kazandı.

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre: Emniyet Genel Müdürlüğü'nce görevlendirilen 3 başmüfettiş, il yöneticilerinin katıldığı tören tertip komitesi toplantısında "Türk Öğün Çalış Güven" sloganının kullanılması, başkaca slogan kullanılmaması yönünde karar alındığını tespit etti. Bu karara karşın farklı slogan atılmasının gerekçesini araştıran müfettişler önemli bilgiye ulaştı.

OZAN ARİF EĞİTİMİ

Müfettişlere ifade veren polisler, bu sloganın Sivas'a atanmadan önce Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Dairesi Başkanlığı'ndaki özel harekat kursu sırasında öğretildiğini anlattı.

Bunun üzerine araştırmalarını yoğunlaştıran müfettişler, Özel Harekat Dairesi'ndeki eğitim sırasında müfredatta milliyetçi söylemleri ve şiirleriyle tanınan Ozan Arif'in milliyetçi tanımlarının kullanıldığını belirledi.

Özel harekat kursuna alınan aday polislerin kurs sırasında 'Bozkurtlar', 'Alperenler' gibi milliyetçi tanımların kullanıldığı eğitim gruplarına ayrıldığını tespit eden müfettişler, geçmişten bu yana benzer eğitimler yapıldığını saptadı. Sivas'ta 'Bozkurtlar' sloganı atan özel harekatçı polislerin ise Özel Harekat Dairesi'ndeki eğitimler sırasında 'Bozkurtlar' olarak adlandırılan eğitim grubunda yeraldığı anlaşıldı. Bozkurtlar grubunda yeralan polislerin geçen yılki atama döneminde Sivas'a gönderildikleri tespit edildi.

SORUŞTURMA İZNİ

Müfettişler, bu tespitlerin ardından Sivas'taki soruşturmayı Ankara'ya kaydırdı. Elde edilen bilgiler ışığında önrapor hazırlayan müfettişler, soruşturma kapsamına Özel Harekat Dairesi'ndeki bazı üst düzey yöneticilerin de alınmasını talep etti. Bu talebe Emniyet Genel Müdürlüğü olumlu yanıt verdi. Bu çerçevede, müfettişler Özel Harekat Dairesi'ndeki yetkililerin de bilgisine başvurduktan sonra hazırlayacakları raporu Emniyet Genel Müdürlüğü'ne sunacak.