BIST 10.540
DOLAR 32,25
EURO 35,12
ALTIN 2.417,65
HABER /  GÜNCEL

Devşirme milli atlete askerlik davası!

Marmaris Askerlik Şube Başkanlığı Etiyopya kökenli milli atlet Mert Girmalegese'nin askerlik yapmadığını tespit edince savcılığa başvurdu!

Abone ol

Marmaris Askerlik Şube Başkanlığı, Bakanlar Kurulu'nun 2008 yılında aldığı karar ile Türk vatandaşlığına kabul edilen Etiyopya kökenli atlet Mert Girmalegese'nin askerlik yapmadığını tespit etti.

Askerlik yoklamasını yaptırmadığı belirlenen milli atlet için 21 Şubat 2009'da önce Genelkurmay Başkanlığı'na ardından da savcılığa başvuruda bulunuldu. Bunun üzerine milli atlet Girmalegese hakkında Marmaris Sulh Ceza Mahkemesi'nde Askeri Ceza Kanunu'nun 63'üncü maddesine aykırı olarak 'mazeretsiz yoklama kaçağı olmak' suçundan dava açıldı.

Mahkeme, konuyla ilgili talimatla ifadesinin alınması için Mert Girmalegese'nin ikametinin bağlı bulunduğu Sarıyer Sulh Ceza Mahkemesi'ne yazı gönderdi. Girmalegese, kendisi gibi Etiyopya kökenli Elvan Abeylegese'nin tercümanlığında verdiği ifadesinde, ülkesinde mecburi askerlik hizmeti olmadığı için orada yapmadığını, Türk vatandaşlığına geçtikten sonra da bu konu hakkında bir araştırma yapmadığını kaydetti. Milli atlet ifadesinde "Bilerek ya da isteyerek yoklama kaçağı olmadım. Zaten bilgi sahibi olduğumda askerlik şubesine giderek yoklamamı yaptırdım. Milli sporcular için yapılan uygulamalardan istifade ettim. Askerlik hizmetim bu nedenle 2011 yılının Haziran ayına kadar tecillidir. Beraatımı talep ederim" dedi.

Girmalegese'nin tercüman aracılığıyla alının ifadesi davanın görüldüğü mahkemeye yollandı. Davanın sonucu önümüzdeki günlerde belli olacak. Asıl adı Shimelis Girmalegese olan milli atlet, telaffuzu zor olduğu için geçtiğimiz yıl mahkeme kararı ile adını değiştirip Mert Girmalegese olarak nüfusa kayıt yaptırmıştı.