BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,75
ALTIN 2.382,86
HABER /  GÜNCEL

Artık 1 tuşla müteahhidin sicili çıkacak

Yeni uygulama ile 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren sicili bozuk müteahhitlere göz açıtırılmayacak.

Abone ol

Van'daki depremin ardından çürük binalar yeniden tartışma konusu oldu. Yeni uygulama ile 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren sicili bozuk müteahhitlere göz açıtırılmayacak.

Van 'da yaşanan deprem felaketinde 2 binin üzerinde bina yıkılırken yine gözler sicili bozuk müteahhitlere çevrildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 1 Ocak 2012'den itibaren sektöre ilişkin önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Müteahhitlere ilişkin "bilgi bankası" oluşturularak sicil kayıtları tutulacak.

İnşaatlarda sertifikası olmayan usta ve işçi çalıştırılmayacak, yapı denetimine aykırı iş yapan bütün müteahhitler meslekten men edilecek.

Van'daki depremin ardından kaçak ve çürük binalar yeniden tartışma konusu oldu. İmar Yasası'nda, kaçak ve ruhsatsız binalara yönelik cezaları ağırlaştırılmasından müteahhitlerin sicilinin çıkarılmasına kadar geniş bir yelpazede yapılan değişiklikler 1 Ocak 2012'den itibaren yürürlüğe giriyor. Yeni düzenlemelerle birlikte, Van örneğinde olduğu gibi yapı denetimine aykırı bina yaparak insanların ölümüne neden olan müteahhitlere göz açtırılmayacak.