BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Genelkurmay'dan 'sınır ötesi'ne yalanlama

TSK'nın sınırötesi operasyon düzenlediği yolundaki haberler karşısında Genelkurmay açıklamasında 'Tank birliklerimiz, Silopi doğusunda, sınırlarımızın içerisinde ve sınıra yakın bölgelerde eğitim ve tatbikat icra etmişlerdir' ifadelerine yer verildi.

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı dün bir açıklama yaparak tankların sınır ötesine geçtiğine dair yapılan haberlerin doğru olmadığını belirtti.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan basın açıklamasında, basında TSK tanklarının sınır ötesine geçtiğine dair haberlere yer verildiği anımsatıldı.

Açıklamada, "Bu haber doğru değildir. Tank birliklerimiz, Silopi doğusunda, sınırlarımızın içerisinde ve sınıra yakın bölgelerde eğitim ve tatbikat icra etmişlerdir" ifadelerine yer verildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Türkiye-Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı'ndan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait tankların sınırı geçip operasyon yaptığı iddialarına yönelik haberlerle ilgili olarak, ''Tankların sınırı geçtiği iddiası... Bu da doğru değil. Böyle bir şey de söz konusu değil. Yine bu bizim kaynağımızın (Genelkurmay) ifadesidir. Sadece sınırda bir normal tatbikat yapılmıştır. Herhalde bu tatbikatı arkadaşlarımız sınır ötesi olarak mı görüyor, ben onları tabii anlamakta zorlanıyorum. Böyle bir şey yok'' dedi.

'Sınır ötesi' iddiası

Reuters ve AFP ajansları Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı tankların PKK'ya yönelik operasyon kapsamında sınırı geçerek Kuzey Irak'taki Haftanin Kampı'na doğru ilerlediklerini duyurmuştu.

Öte yandan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında bir açıklama yaparak toplantıda masaya yatırılan operasyonlardan başarılı sonuçlar alındığının ortaya konduğunu söylemişti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ise NTV'nin yazılı sorularına verdiği yanıtta operasyonlarda 270 civarında PKK'lının öldürüldüğünü açıklamıştı.

Türkiye ordusu geçen hafta 22 taburla ve uçak desteğiyle operasyon başlatıldığını bildirmiş, bu da 10 bin kadar askerin Kuzey Irak'a geçtiği yorumlarına neden olmuştu.

PKK'nın Çukurca ve çevresindeki hedeflere düzenlediği saldırıda 24 asker yaşamını yitirmiş, 18'i yaralanmıştı.

Bunun Türk ordusunun son 18 yıl içinde, tek seferde verdiği en büyük can kaybı olduğu belirtiliyor.