BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Mezar binanın müteahhiti konuştu

Mehmet Ali Birand'ı isyan ettiren 7 katlı binanın müteahhiti iddiaları yalanladı!

Abone ol

Mehmet Ali Birand'ı canlı yayında isyan ettiren 7 katlı binanın müteahhiti iddiaları cevapladı. Birand'ın "mutlaka hesabı sorulmalı" dediği Nezir Baş, binada herhangi bir değişiklik yapılmadığını iddia ederken, depremin faturasının kendilerine kesildiğini söyledi. Baş'ın bu iddialarının ardından sosyal medyada daha önce o binada bulunan bir kişi kolonların kesilerek değişiklik yapıldığını iddia etti.

Mehmet Ali Birand, Van'da mezar haline gelen 7 katlı binanın müteahhitiyle ilgili ortaya atılan iddialara isyan etti. Şu ana kadar 40 kişinin ölümüne neden olan binayla ilgili soruşturmanın tamamlanmasını ve sorumlular için gereken cezanın verilmesini isteyen Birand, bu konuda yerel yetkililerin de cevap vermesini istedi.

O MÜTEAHHİT HABERTÜRK'E KONUŞTU

Birand'ın bu isyanının hemen sonrası Habertürk'te soruları cevaplayan Nezir Baş, iddiaları yalanladı binada herhangi bir değişikliğin yapılmadığını söyledi. Van'daki depremin boyutlarının büyük olduğunu ve yüzlerce binanın yıkıldığını söyleyen Baş, aynı binada kendisinin de oturduğunu ve bina için tüm yasal gerekliliğin yerine getirildiğini iddia etti. Medyada çıkan haberlerde yargısız infaz yapıldığını da söyleyen Baş, izin belgelerinin tamamını ilgili yayın kuruluşlarına göndereceklerini ifade etti.

Bu arada Habertürk'teki bu açıklamalarının ardından sosyal medyada binayla ilgili iddialar da devam etti. Daha önce Van'da görev yaparken o binaya girdiğini ve kolon sayısındaki azlığın kendisinin de dikkatini çektiğini söyleyen bir kişi açıklamaların doğru olmadığını savundu.

İşte Birand'ın canlı yayındaki o isyanı;