BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Arınçtan siyasilere DTP dersi

AK Parti'de DTPye bakışta ton farkı dikkat çekiyor. Cemil Çiçek'in eleştirdiği DTP'yi işte bu sözlerle savundu.

Abone ol

Arınç hem kendi partisine hem de diğer siyasi partilere mesaj yolladı.DTP'ye yönelik sert eleştirilere katılmayan Arınç, kendi partisi hakkında açılan kapatılma davasını örnek gösterdi..

Bülent Arınç, Cemil Çiçek'in eleştirdiği DTP için "PKK'lı veya İmralı ile bağlantılı bir siyasal örgüt gözüyle bakanlar olabilir. Bu bence yanlıştır. DTP parlamentoda siyaset yapan bir partidir" dedi

Arınç, DTP konvoyunun İzmir'e girişinde yaşananlar anımsatılarak yöneltilen, "Sayın Cemil Çiçek'in de bugün bir açıklaması var. 'DTP adeta bizi kapatın' diyor' şeklinde... Nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna "İzmir'de de yine bildik görüntüler olduğu" yanıtını verdi. Arınç şunları söyledi:

YANLIŞ VE TEHLİKELİ

Türkiye'de özellikle Batı bölgelerinde demokratik açılıma karşı da, Kürt eşittir PKK, PKK eşittir İmralı, eşittir DTP formülünü benimsetmeye çalışan birtakım gruplar maalesef siyasetçiler de var. Baykal, Başbakan'ın DTP ile görüşmesinden sonra 'Sadece DTP ile görüşmüş sayılmaz, İmralı ve PKK ile de görüşmüş sayılır' demişti. Bu çok yanlış ve tehlikeli.

HER HANGİ BİR PARTİYE NASIL BAKIYORSAK

DTP'ye PKK'lı veya İmralı ile bağlantılı bir siyasal örgüt gözüyle bakanlar olabilir. Bu bence yanlıştır. DTP parlamentoda siyaset yapan bir partidir. Biz her herhangi bir partiye nasıl bakıyorsak, DTP'ye de öyle bakmalıyız.

FARKLILIKLAR ÇATIŞMA ZEMİNİ OLARAK GÖRÜLMEMELİ

Türk-Kürt çatışmasını hiçbir siyasetçi körüklememelidir. Bölgeler arasındaki farklılıkları hiçbir siyasetçi bir çatışma zemini olarak görmemelidir. Allah korusun DTP'ye gösterilmiş bir tepki olmakla da kalmaz, Kürt kökenli vatandaşlarımızın batı, kuzey, güney nerde yaşıyorsa yaşasın bulunduğu her yerde kendilerine tepki gösterilecek eylemler olarak dönebilecek bir etkileme söz konusu olabilir.

DTP LİDERİ HER YERE GİDEBİLMELİDİR

DTP'nin Genel Başkanı sadece İzmir'e değil, Türkiye'nin her yerine siyasi çalışma yapmak üzere gidebilmelidir. Kendisine hiç kimse engel olmamalıdır. Siyasi faaliyetleri yasaklayıcı tavırlar her zaman suçtur. DTP'nin yaptığı kanunsuz hareketler ayrı bir takibin konusu olabilir.

BİZ ONLARA 'YOK OLSUNLAR' DİYOR MUYUZ

DTP'nin çok hatalar yaptığını, yanlış, sorumsuz davrandığını söyledim. DTP'nin hatası boyunu aştı bile. Ama ne yapalım, başka türlü hatalar yapan partiler var. Biz onlara 'Yok olsunlar' diyor muyuz?

YANLIŞLARINI SÖYLERİZ

Yanlış yaparlar, yanlışlarını söyleriz. Eğer anayasal bir hataya düşerlerse zaten Anayasa Mahkemesi bir kapatma davası açmıştır, sonucunun ne olduğunu bilmesek de...