BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SPOR

Rüştü bu filmi görmüştü

Fenerbahçe formasıyla 40 sene sonra Manchester United'ı yenen ekipte olan Rüştü dün de Beşiktaş'ın kalesinde devleşti

Abone ol

Ada şaşkına döndü Tarih 30 Ekim 1996... Yer Manchester United'ın stadı Old Trafford... Fenerbahçe, 40 yıldır sahasında hiç yenilgi yüzü görmeyen İngiliz ekibini Boliç'in attığı şut defans oyuncusuna çarpıp ağlara gidince onbinlerce İngiliz'in önünde mağlup etmeyi başardı.

Sarı-lacivertlilerin o maçta kalesini koruyan Rüştü Reçber, tam 13 yıl sonra yeniden Old Trafford'a ayak bastı. Ancak 36 yaşındaki milli file bekçisinin bu kez üzerinde sarı-lacivert değil siyah- beyaz forma vardı. Tello'nun dün 20. dakikada yine bir defans oyuncusuna çarparak ağlara giden golüyle öne geçen Beşiktaş skor üstünlüğünü tam 5 dakika uzatma verilen karşılaşmanın sonuna dek koruyarak 3 puana ulaştı.

NOSTALJİK ZAFER
Fenerbahçe'den sonra Beşiktaş'ta da Manchester United galibiyetinin tadına varan Rüştü özellikle son dakikalarda yaptığı etkili kurtarışlarıyla da 3 puanı elleriyle takımına getirdi. Fenerbahçe'den sonra Beşiktaş'ın galibiyetinde de United'ın başında aynı isim vardı: Sir Alex Ferguson... Sir, 1992'de de ön elemede Galatasaray'ı iki maçta yenemeyip Şampiyonlar Ligi'ne veda etmişti.