BIST 10.248
DOLAR 32,28
EURO 34,76
ALTIN 2.398,36
HABER /  GÜNCEL

İkinci Kuddusi Okkır olmasın!

Ergenekon'da tutuklu bulunan eski rektör Fatih Hilmioğlu’nun sağlık durumunun iyi olmadığı belirtiliyor.

Abone ol

CHP Milletvekili Nur Serter, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan eski rektör Fatih Hilmioğlu’nun sağlık durumunun endişe verici olduğunu ve Adalet Bakanlığı’nın Cerrahpaşa’dan alınan raporu dikkate almadığını söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, İnönü Üniversitesi eski rektörü Fatih Hilmioğlu'nun kronik karaciğer rahatsızlığına ragmen Adalet Bakanlığı’nın çaba ve gayretleriyle cezaevinde tutulduğunu savundu.

Serter, “İkinci bir Kuddusi Okkır olayına izin vermeyeceğiz. Türkiye'nin vicdanı buna izin vermeyecek" dedi.

CHP milletvekilleri Nur Serter, Atilla Kart ve İsa Gök, hükümetin Ergenekon davasına müdahalesi konulu bir basın toplantısı düzenledi.

Milletvekilleri, İnönü Üniversitesi eski rektörü Fatih Hilmioğlu'nun laik cumhuriyete sahip çıkmaktan başka suçu olmadığını ve şu anda ciddi bir hastalığın pençesinde olduğunu belirtti.

Cezaevi koşullarında kalması durumunda Hilmioğlu'nun hayatını kaybedebileceğini ifade eden Serter, Hilmioğlu'nun sağlık durumuna ilişkin Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kurul Raporu’nun dikkate alınmadığını da belirtti.

Serter, "Bugün burada bir insan yaşamı için imdat çağrısı yapılmaktadır. İkinci bir Kuddusi Okkır olayına izin vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.