BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  DÜNYA

Afganistanda kaçırılan Türk kurtarıldı

Afganistan’ın Khost kentinde kaçırılan Türk vatandaşının kurtarılarak Kabil Büyükelçiliğine getirildiği bildirildi.

Abone ol

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 28 Mayıs 2009 tarihinde Afganistan’ın Khost kentinde kaçırılan Türk vatandaşının kurtarılarak Kabil Büyükelçiliğine getirildiği bildirildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, Türk gencinin kaçırılması olayını başından beri yakından takip ettikleri belirtilen açıklama şöyle denildi:

“Vatandaşımızın sağ salim kurtarılması talebimizi her vesileyle Afganistan makamlarına bizzat iletmişlerdir. Sayın Bakanımız konuyu Afganistan Dışişleri ve İçişleri Bakanlarıyla ele almış, son olarak 19 Kasım günü Kabil'de gerçekleştirilen yemin töreninden sonra yaptığı ikili görüşmede konuyu Cumhurbaşkanı Karzai'nin dikkatine getirmiştir.”

Açıklamada ayrıca, kurtarılma süreci ile ilgili olarak Afgan makamlarınca sağlanan yardım ve etkin işbirliği şükranla karşılandığı belirtilerek, şu ifadeler yer aldı:
“Sayın Başbakanımız ve Sayın Bakanımız, vatandaşımızın kurtarılmasını müteakip bugün (25 Kasım) ailesiyle telefon görüşmesi yapmışlardır.
Türkiye Cumhuriyeti, Afganistan’ın bütününde huzur ve güvenlik ortamının en kısa zamanda tesis edilmesine büyük önem vermektedir. Bu çerçevede, ülkemizin geçmişte olduğu gibi gelecekte de Afganistan'ın yeniden imarına, kalkınmasına ve güvenliğine katkıları kararlılıkla devam edecektir.”