BIST 10.702
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.514,82
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Memura asgari ücretli tepkisi

Sivas'ta iş bırakma eylemi yapan memurlara, asgari ücret ile özel sektörde çalışan bir vatandaş tepki gösterdi.

Abone ol

Sivas'ta iş bırakma eylemi yapan memurlara, asgari ücret ile özel sektörde çalışan bir vatandaş tepki gösterdi. Sendikacıların eylemine küçük yaştaki çocukları da destek verdi

Çeşitli memur konfederasyonları, uyarı grevi adıyla tüm yurtta olduğu gibi Sivas'ta da sabah saatlerinden itibaren iş bırakma eylemi yaptı. Eylem çerçevesinde Türkiye Kamu-Sen, Hak-Sen ve KESK üyeleri ayrı saatlerde protestolarını dile getirdi. Sivas Cumhuriyet Meydanı'nda KESK tarafından gerçekleştirilen eylemde ise memurlar bir vatandaşın tepkisiyle karşılaştı. Asgari ücretli olduğunu ve iş bulamadığını belirten vatandaş, “Sizler oturduğunuz yerden para kazanıyorsunuz. Aldığınız para helal değil” diye konuştu. Tepkili vatandaş, vatandaşlarca uzaklaştırılarak tartışma engellendi.

Geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen eylemlerde polis sayısının çokluğu gözlerden kaçmadı. KESK üyelerinin gerçekleştirdiği eylemde ise küçük bir çocuk ilgi odağı oldu. Elindeki ‘Mama, oyuncak ve kreş istiyorum’ yazılı pankartı taşımakta zorlanan 2,5 yaşındaki Eren Akyol, zaman zaman annesinden destek aldı.

Akyol, katılımcılarla birlikte yere de oturarak eylemini başarıyla gerçekleştirdi.