BIST 10.115
DOLAR 32,38
EURO 34,76
ALTIN 2.410,93
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç'tan kıdem tazminatı açıklaması

Bülent Arınç, kıdem tazminatı düzenlemesine temkinli yaklaştı: "Çalışma Bakanı bile sahiplenmedikten sonra buna 'tasarı' diyemeyiz."...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç , kıdem tazminatı düzenlemesine temkinli yaklaştı. Çalışanların haklarında geriye gidiş olmayacağını söyleyen Arınç, "Çalışma Bakanı bile sahiplenmedikten sonra buna tasarı diyemeyiz" dedi.

Ekonomi Muhabirleri Derneği Yönetim Kurulu Üyelerini kabul eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, kıdem tazminatı konusunda yeni düzenlemeler getiren taslakla ilgili değerlendirmede bulundu.

Arınç, bu konuda çalışma yapılırken tüm sosyal tarafların görüşünün alınmasının şart olduğunu söyledi.

Çalışanların haklarında herhangi bir şekilde geriye gidişin söz konusu olamayacağının altını çizen Bülent Arınç, "İşveren ve işçilerin yararına olacak bir çözüme ihtiyaç var" diye konuştu.

Ortada somut bir çalışma olmadığını tekrarlayan Arınç, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın bile sahiplenmediği bir şeye 'tasarı' veya 'taslak' denemez. Ben tarafların anlaşacağına inanıyorum" dedi.

Bu arada DİSK Genel Başkanı Erol Ekici de işçinin rızası ile ayrılması ya da 1 yılı doldurmasa bile kıdem tazminatı alması gerektiğini savundu.