BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Arınç'tan Hakan Fidan istifasına ilginç yorum!

Bülent Arınç, MİT MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın seçimlerde milletvekili adayı olmak için görevinden istifa etmesine ilginç bir yorumda bulundu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, CNN TÜRK ekranlarında yayınlanan Akif Beki ile Baştan Sona programında gündemi değerlendirdi.

Arınç, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın seçimlerde milletvekili adayı olmak için görevinden istifa ettiği iddiası için "Bence Hakan Fidan gibi önemli bir isim sadece milletvekili olmak için görevinden ayrılmamalı. Ancak eğer bakanlık düşünülüyorsa anlamlı olabilir." dedi.

"SÜPERMEN GÖREVİ VERİLMİŞ İNSANIN VEKİL OLMASI İSRAFTIR!"

"Bence Hakan Fidan gibi önemli bir isim sadece milletvekili olmak için görevinden ayrılmamalı. Ancak eğer bakanlık düşünülüyorsa anlamlı olabilir. Çözüm sürecini yürüten kurumun başında kendisi, MİT gibi bir kurumu ıslah etti, tam etti diyemeyiz belki ama olabildiği kadar ıslah etti. Ben yaptığı görevin önemli bir görevin olduğunu düşünüyorum. Sıradan bir vekil olarak kalacaksa Başbakan olması mümkün değil. Önümüzdeki dönemin Başbakanı bellidir. Doğru mudur? Bana göre o da yanlıştır. Bakan olabilir mi? Her bakanlık için uygun değildir. Sadece milletvekilliği için hiç gerek yok. Ne işi var parlamentoda. Şahsen kendisinin bakan olmasını uygun görmüyorum. Süpermen görevi verilmiş bir insanın bir vekil olarak parlamentoya girmesini israf olarak görüyorum. Kendime rakip olarak görmüyorum. Sevdiğim için söylüyorum. Ayrıca, Sayın Başbakan'ın bilgisi olmadan böyle bir istifa düşünülemez. Başbakan'la görüşülerek bu karar alınmıştır."