BIST 8.981
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,09
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç'tan Gülen'i bitirme planı açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Taraf'ta yer alan "MGK'da Gülen'i bitirme planı" haberi hakkında açıklama yaptı

Abone ol

MGK Siyaset Belgesi'ni değiştirerek irticayı iç tehdit olmaktan çıkardıklarını ifade eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "11 yılda bu MGK’da kabul edildiği varsayılan konuların hiçbirisi gerçekleşmediği gibi dindarları, insanları rahatsız edecek hiçbir şey yapmadık." diye konuştu.

Taraf gazetesinin 2004 yılındaki MGK'nın Gülen cemaatine yönelik hükümete eylem planı hazırlamasını tavsiye ettiği karar tartışma yarattı. Dershane krizinin gölgesinde ortaya çıkan haber, Ankara kulislerini hareketlendirdi.

O TARİHTE MEÇLİS BAŞKANIYDIM

Bursa'da bulunan Arınç "Gülen'i bitirme planı" iddialarının sorulması üzerine şunları söyledi:

"Ben de uçakta gelirken gazeteleri okuduğumda haberdar oldum. Ben Mayıs 2009’dan itibaren MGK toplantılarına giriyorum. Böyle bir plan varsa ki gizlidir, gazeteci bunu haber yaptı bilemem. Ben o tarihte Meclis Başkanıydım. Meclis başkanları MGK’da temsil edilmez. Daha sonra üye sayısı arttırıldı. Bütün Başbakan yardımcılarının girmesi mümkün oldu. 2006’dan itibaren MGK’nın üye profili değişmiş oldu. Bu karar doğru mu yanlış mı bilemem. O toplantıda yoktum. Bir de araştırma gerek. Bugün belki Başbakan bir açıklama yapabilir. Doğrudan kendisini ilgilendirdiği için.

İRTİCA İÇ TEHDİT OLMAKTAN ÇIKARILDI

2002 sonunda iktidara geldik. 11 yılda bu MGK’da kabul edildiği varsayılan konuların hiçbirisi gerçekleşmediği gibi dindarları, insanları rahatsız edecek hiçbir şey yapmadık. Ayrımcılıkları ortadan kaldırdık. MGK Siyaset Belgesi’ni değiştirdik. İrtica bir iç tehdit olarak görülürken Ak Parti hükümetleri zamanında bu değiştirildi.

İrticayı tehlike olmaktan çıkaran hükümet nasıl olur ki böyle yazılı bir şey yapsın. Böyle bir karar alınmış olsa bile bu sadece tavsiye niteliğinde olabilir."

akdogan.20131128134813.jpg

gulen.20131128134824.jpg