BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç'a Allah Allah dedirten sözler

CHP ve MHP'nin dindar nesil tartışmasında iktidara yönelttiği suçlamalar Bülent Arınç'ı hayretler içerisinde bıraktı

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- CHP'nin 'AK Parti'nin asıl hedefi Atatürk'ü yıkmak bitirmek' iddiasına Arınç'ın cevabı "Allah Allah... Çok iddialı sözler" oldu. Arınç ayrıca Vural'ın 'Taliban nesli yetiştirecekler' sözlerine tek kelimeyle karşılık verdi.

Kamuoyu günlerdir Başbakan Erdoğan'ın "dindar nesiller yetiştireceğiz" açıklamasını konuşuyor. AK Partili Çelik'in 'Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ayet mi?" sözleri de eklenince tartışma daha da alevlendi.

Muhalefetin topa tuttuğu iktidar adına eleştirilere Bülent Arınç cevap verdi. Bülent Arınç, CNN TÜRK'te "Ne Oluyor?" programında Şirin Payzın'ın konuğu oldu. Payzın, muhalefetin eleştirilerini Arınç'a hatırlattı:

"Bugün CHP sizin partinize yönelik dedi ki AK Parti'nin asıl hedefi Atatürk'ü yıkmak bitirmek."

Arınç bu sözlere "Allah Allah. Çok iddialı sözler konuşuyorlar. Hiçbiri cincir kadar çekirdek değil" diye cevap verdi. Ardından Payzın MHP'nin tepkisini dile getirdi: "'MHP de Taliban nesilleri mi yetiştireceksiniz?' diyor?"

Payzın sözünü bitirmeden Arınç, "Aman aman aman ondan aşağı kalmamış" diyerek tepkisini gösterdi. 

CHP AYET Mİ DEMEK İSTİYOR?

Payzın'ın "bu iki yoruma cevabınız ne olur?" diye sorusuna Arınç, şunları söyledi:

"Bunlara cevap verecek durumda değilim. Bunlar hezeyan. Hiçbir şey değil bunlar. Hüseyin Çelik'in görüşlerini sen de karşısına çıkar söylersin. Çelik bey diyor ki, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi çok güzel sözleri içine alan bir şey. Ama unutmayın 'bu bir ayet değil' diyor. Yani karşımızdaki CHP, 'hayır bunlar ayettir kesinlikle değiştirilemez' mi demek istiyor. MHP, 'kılına bile dokundurtmayız, bu olmazsa olmazımızdır. Biz sabah akşam tekrar ediyoruz vazgeçemeyiz' mi demek istiyor? Söylenenler çok basit. Mantık denen bir kural var hayatta. 'Bu bir ayet değildir' diyor. Herşeyiyle güzeldir ama değiştirilmez, dokunulmaz değildir demek istiyor. Bunun karşısında 'Atatürk'ü yok etmek' ne alaka. Öbürü zaten söyleyecektir. Mutlaka Oktay Vural diye birisi söylemiştir. "

VURAL'A 'GEÇELİM' CEVABI

Vural'ın 'Bizi ittihatçılıkla suçluyorlar ama kendileri de neyin peşindeler Taliban nesli mi yetiştirecekler' sözünü hatırlatan Payzın'a, Arınç, "Geçelim, saçma şeylerle uğraşacak halimiz yok" diye karşılık verdi.