BIST 10.159
DOLAR 32,17
EURO 35,03
ALTIN 2.472,17
HABER /  GÜNCEL

Arınç rica etti Öztürk geliyor

Akif Beki’nin ayrılmasından sonra Erdoğan’n basın danışmanlığında yeni bir yapılanmaya gidildi. Nabi Avcı’dan sonra kemal Öztürk de öne çıkıyor…

Abone ol ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER-ÖZEL

ANKARA- TBMM eski Başkanı Bülent Arınç’ın Meclis Başkanlığı döneminde basın ilişkilerini yürüten Kemal Öztürk’ün Akif Beki’nin yerine atanacağı konusunda dünden bu yana süren kulislerdeki söylentilerin doğru çıktı. Başbakanın yeni danışmanı Kemal Öztürk oldu.

Arınç’ın dün Beki’nin istifasının ardından Başbakan Erdoğan ile temasa geçerek, Kemal Öztürk’ün bu göreve atanmasını istediği, Erdoğan’ın da bu öneriyi uygun bulduğu belirtildi. Ancak başbakanlık basın merkezinde sistematik bir değişikliğe gidileceği Nabi Avcı’nın bir tür koordinatörlük görevi üstleneceği, Kemal Öztürk ve henüz ismi netleşmeyen Öztürk’e yardımcı olacak üçüncü bir ismin de Başbakana basın sözcülüğü görevini yürüteceği belirtiliyor.

Kemal Öztürk, Bülent Arınç’ın TBMM Başkanlığından ayrılmasının ardından kadrosunun Başbakanlığa aktarıldığı, ancak çalışmalarını AKP genel merkezinde yürüttüğü biliniyor. Beki’nin istifa ettiği saatlerde Kemal Öztürk, AKP grup toplantısına geldiğinde Başbakanın yanında görülmüştü.