BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Arınç hedeflenen mili geliri açıkladı

Partisinin Bursa Mitingi'nde konuşan Bülent Arınç, AK Parti'nin yeni hedeflerinden bahsetti

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, partisinin Kent Meydanı'nda düzenlenen Bursa Mitingi'nde, bugüne kadar Kent Meydanı'nda hiçbir partinin miting yapmadığını, yapamadığını, cesaret edemediğini söyledi. Arınç, AK Parti'nin 2023'teki hedeflerine göre fert başına düşecek milli geliri de açıkladı.

Bu meydanın kapasitesini kimsenin dolduracağını ümit etmediğini dile getiren Arınç, ''(AK Parti olarak bu meydanda olacağız) dedik. Herkesin '20 bin olursa, 25 bin olursa' dediği bu meydanda 100 bin kişiyle miting yapmanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz'' dedi.

MENDERES BİR YANA...

Bülent Arınç, Türkiye'de bir iktidarın bugüne kadar 8,5 yıl sürekli kalamadığını dile getirerek, şunları söyledi:

''1950-60 arası Menderes dönemini bir kenara koyuyorum. Biz kesintisiz ara vermeden, her zaman oylarını artırarak, daha çok milletvekiliyle, güçlü hükümetlerle ülkeyi yönetiyoruz. Bugüne kadar iktidardaki hükümetler yıpranırdı, muhalefet güçlenirdi. Seçimden seçime oylar düşerdi. Eski siyasetçiler, 'bir hükümet 5 yıl iktidarda kalsın da tekrar sokağa çıksın, millet ona selam versin, millet ondan memnun olduğu söylesin' derdi. Son 50 yıllık Türk siyasi hayatında buna rastlanmadı. Biz AK Parti iktidarı olarak nereye gitsek, kiminle karşılaşsak, selamlaşsak, milletimizin hayır duasını alıyoruz, milletimizin sevgisini görüyoruz, milletimizin 'bir daha bir daha ustalık dönemi için bir daha' dediğini görüyoruz.''

'TÜRKİYE'NİN HEDEFLERİ'

Arınç, şu ana kadar AK Parti iktidarının 287 bin öğretmen ataması yaptığını kaydeden Arınç, ''30 bin daha yapacağız, inşallah Eylül gelince bir 30 bin atama daha yapacağız. Öğretmenlerin beklentilerini biliyoruz. Bu hükümet dediğini yapan hükümettir'' diye konuştu.

Halka hükmetmeden, zulmetmeden, 'sen ancak benim istediğim gibi yaşayabilirsin, giyinebilirsin, düşünebilirsin' demeden halka hizmet etmeyi ibadet olarak saydıklarını ifade eden Arınç, şöyle konuştu:

''Hükümetlerin de görevi budur. Bugüne kadar ne vaat ettiysek yaptık, planladıklarımızı yapıyoruz. 2023'teki Türkiye'nin vizyonunu bugünden daha iyi yapacağımıza söz veriyoruz. Siz inandınız biz de inanıyoruz. Bundan sonra yapacaklarımızı, milletimiz iyi biliyor. Muhalefet partilerinin dikili ağaçları yok, bir tuttukları söz bile gösteremezsiniz. Geçmiş yıllardaki sabıkalarından başka, koalisyon hükümetleri kurdukları dönemlerde, Türkiye'ye yaşattıkları sıkıntılar, yoksulluklar, yokluklardan başka söyleyebilecekleri hiçbir şey yok.''

Arınç, millete hizmet için yola çıktıklarını vurgulayarak, ''Bu destek, güven, inanç oldukça yolumuza daha büyük heyecanla devam edeceğiz. İşlerimiz daha bereketli olacak, Türkiye çağ atlayacak. 2010'da ülkenin büyüme hızı yüzde 9 oldu. Milli gelirimiz artı, GSMH arttı. Türkiye, Avrupa'nın 6. dünyanın 16. büyük ekonomisi oldu. Bu çizgi böyle devam ettikçe 2023'te fert başına düşen milli gelir 25 bin dolar olacak'' diye konuştu.