BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Arınç duygulandı Davutoğlu ağladı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Bursa'daki sözleri Başbakan Davutoğlu'nu ağlattı.

Abone ol
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bursa’da toplu açılış törenine katıldı. Törende konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ortadoğulu bir Müslümanın sözlerini aktarırken duygulanarak hem ağladı, hem Davutloğlu’nu ağlatı.

Bursa'da 720 milyon liralık 21 tesisin toplu açılışı Başbakan Davutoğlu tarafından yapıldı. Merinos Parkı’nda miting havasında yapılan toplu açılış törenine bakanların yanı sıra binlerce Bursalı katıldı. 
 
HEM AĞLADI HEM AĞLATTI
 
Halkın gösterdiği bu sevginin sebebini açıklarken duygulanan Arınç, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Bursa Ulu Cami'de kıldığı Cuma namazı sonrası yaşadığı olayı paylaştı. Arınç, Davutoğlu ile karşılaşan yabancı uyruklu bir kişinin "Bizim izzetimiz oldunuz" sözlerini aktardı o anları şöyle anlattı;

“Bu sevginin bir karşılığı, sebebi var. Bir olay beni ve başbakanımızı çok duygulandırdı. Yabancıydı. Suriyeli, Iraklı, Mısırlı olabilirdi. Veya Ürdünlü idi. Arapça konuştu. Sarıldı. Başbakanımıza bırakmak istemedi. ‘Siz müslümanların izzetisiniz. Müslümanlar sizinle izzet buluyor’ dedi. Bundan daha güzel bir şey olabilir mi? Kudüs’ün halini görüyorsunuz. Mescid-i Aksa Camii’ni kirletenleri görüyorsunuz. Bütün dünyada sizin gibi kardeşlerimizin ne kadar büyük tepki gösterdiğini biliyoruz. Dünyada pek çok İslam ülkesinde suskunluk, bir vurdumduymazlık var. Bu insanın söylediği çok güzel.
 
Binlerce Ulucami cemaati, ‘Bizim izzetimiz oldunuz’ diyorsa, 12 yıllık iktidarımız helal hoş olsun” derken göz yaşlarına hakim olamadı. Arınç’ı dinlerken Başbakan Davutoğlu’nun da gözlerinin dolduğu dikkatlerden kaçmadı."