BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,65
ALTIN 2.410,14
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç bu kez dikkatli davrandı

Geçtiğimiz günlerde Bülent Arınç'ün ayağına galoşu, koruması giydirmişti... Fakat bu kez Arınç daha dikkatli davrandı ve...

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenerek, "Genel Af istiyoruz diye açıklamaları var. Bizi PKK ile işbirliği yapmakla, bizi Abdullah Öcalan'ı genel af ile dışarıya çıkartmakla suçladınız. Şimdi genel af istiyorsunuz. Sayın Kılıçdaroğlu'na soruyorum. Batman'da söylediğini Ankara'da söyleyecek misin?. Bu senin konuşman mı, yoksa Baykal'ın mı? CHP bunu kabul edecek mi?" diye sordu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, okul açılışı ile TOKİ tarafından yaptırılan 200 yataklı hastanenin temel atma töreni için Manisa'nın Alaşehir İlçesi'ne geldi. Arınç ilk olarak Uluderbent beldesi'ndeki okulun açılışı yaptı. Açılışa, Manisa Valisi Celalettin Güvenç, AKP Manisa Milletvekilleri İsmail Bilen, Mehmer Çerçi, Alaşehir Kaymakamı Musa Uslan, Alaşehir Belediye Başkanı Kadir Daş, Uluderbent Belediye Başkanı Muzaffer Teke katıldı. Arınç, okulda öğrenciler tarafından Türk Bayrakları ile karşılandı.

`SİGARA PAKETİNE YAZMIYORUZ'

Bülent Arınç, yaptığı konuşmasında öncelikle Elazığ'daki 6.0 büyüklüğündeki depremin Türkiye'yi üzdüğünü belirterek, "Duydum çok üzüldüm. Çok sayıda insan hayatını kaybetmiş. Ölenlere Allah'tan rahmet, sağ olan ve yaralılara sağlık ve acil şifalar diliyorum" dedi. Arınç, daha sonra, Uluderbent Beldesi'nin 50 yıldır çözümlenmeyen tapu kadastro sorununa çözüm bulacaklarının sözünü vererek şöyle konuştu:

"Türkiye'de sorunlar çözülüyor. 1959 yılından bu yana bu beldenin tapu sorunu çözümlenmemiş. 59'dan bu yana 25 hükümet kuruldu. Bu taleplerinizi neden diğer hükümetlere bildirmediniz. Belki de bildirdiniz de dinleyen olmadı, ya da aldırış etmediler. Ama biz söz veriyoruz ki bu işi çözeceğiz. Eski milletvekilleri gibi talepleri sigara paketinin arkasına yazıp, o yerden ayrıldıktan sonra o sigara paketini atmıyoruz. Dediğimizi yapıyoruz."

GALOŞU KENDİSİ GİYDİ

Arınç konuşmasının ardından 1 milyon liraya malolan 12 derslikli ilköğretim okulunun açılış kurdelesini kesti. Okulun anasınıfını ziyaret etmek isteyen Arınç, galaşonu bu kez kendi giydi. Dün Köprübaşı ilçesinde galoşunu korumasının giydirmesi haber olan Arınç bu kez daha dikkatli davrandı. Bu arada bir gazetecinin yere eğilerek kendisine galoş verdiğini gören Arınç, "Aman, bu sefer galoşu kendim giyeceğim. Yoksa bu sefer de gazeteci galoş giydirdi derler" diye konuştu.

`GÖZYAŞI DİNSİN, KAN DURSUN'

Arınç, daha sonra, TOKİ tarafından 30 milyon TL'ye yaptırılacak olan 200 yataklı Devlet Hastanesi'nin temel atma törenine katıldı. Arınç burada demokratik açılımı anlattı.

Dışarıdan Türkiye'nin daha güçlü ve çok daha büyük göründüğünü ifade eden Arınç şunları söyledi:

"İçeride ise maalesef kısır çekişmeler var. Hala `Biz yapamadık o neden yapıyor?' kıskançlıkları var. Aka kara deme gayretkeşliği var. Arkadaşlar Türkiye 30 yıldan beri bir terör belasının içerisinde. Bu terör kan akıtıyor, göz yaşlarımızı akıtıyor. Şehitlerimiz cenazelerle tabutlarla dönüyor. Biz bundan hepimiz bir büyük üzüntü duyuyoruz. Gözyaşı dinsin akan kan dursun, memlekette kardeşlik olsun. El ele verelim gönül gönüle verelim diye çalışıyoruz, çabalıyoruz."

`ÖCALAN'A AF DİYE BİRŞEY YOK'

Demokratik açılımda genel af gibi, Öcalan'ı aftan çıkarıp İmralı'dan kurtarmak gibi hiçbir projenin içerisinde olmadıklarını belirten Bülent Arınç şöyle devam etti:

"Namusumu ortaya koyarak söylüyorum. Hiç birimizin aklından böyle bir şey geçmedi. Ama söylemek zorundayım çok büyük iftiralar atıyorlar. Çok yalan konuşuyorlar. Utanmadan sıkılmadan aklımızdan dahi geçmeyen şeytanlıkları bizim üstümüze yamamaya çalışıyorlar. Güneş balçıkla sıvanmaz. Biz halen en güçlü hükümet olarak yolumuza devam ediyoruz. Ve ülkemizi aydınlık günlere çıkaracağız."

KILIÇDAROĞLU'NA CEVAP

CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Batman'daki parti kongresinde `Genel affa taraftarız' yönündeki sözlerini değerlendiren Arınç bu konuda şöyle dedi:

"Oldu mu şimdi bu? Sayın Kılıçdaroğlu ne diyor? `Biz genel affa taraftarız' diyor. Yanlış duymadınız. Birbirinizi çimdikleyin, diyor ki `Genel af istiyoruz.' Genel af dediğiniz zaman bizi `Öcalan İmralı'dan çıkacak' diye itham ediyorlardı. Genel affın içine bir istisna koyamazsınız. E sen bununla bizi suçluyordun, aklımızdan geçmeyen şeyleri bize iftira atarak `bunlar vatan hainidir, bunlar bölücüdür' diyordun. Peki sen şimdi `genel af istiyoruz' diyorsun, nerede? Batman'da. Bugün mutlaka sayın Baykal'ın veya parti yetkilisi olacak birisinin `biz Kemal Kılıçdaroğlu gibi düşünüyoruz. Genel af'tan yanayız' demesini bekliyoruz. Aksi takdirde `o kendi düşüncesidir, biz parti olarak böyle bir düşünceye sahip değiliz' açıklamasını yapmaları lazım."

Arınç, temel atma törenin ardından restore edilecek olan tarihi Kurşunlu Han'da incelemelerde bulundu. Arınç daha sonra karayoluyla Ankara'ya hareket etti.

'CHP, DEMOKRASİYE ALIŞIYOR GİBİ'

Meclis İdare Amiri ve AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz ise, CHP Genel Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdadoğlu'nun genel afla ilgili sözlerini olumlu buldu. Öz, bu sözlerin CHP'nin demokrasiye alıştığını gösterdiğini söyledi.

TBMM'de 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla basın toplantısı düzenleyen Öz, bir gazetecinin Kılıçdaroğlu'nun dün Batman'da 'Toplumsal barışın bir parçası olacaksa genel affa evet deriz' sözlerini sorması üzerine, "Bu sözler, Cumhuriyet Halk Partisi'nin demokrasiye alıştığını gösteriyor gibi. Demokrasiye karşı durmanın bir faydasının olmadığını anlamaya başladı. Biz yıllardır hep bu ülkemizin cennet olması için gayret sarf ettik. Ama kendini halkçı ve sosyal demokrat olarak nitelendiren CHP, temel hak ve özgürlüklere karşı hep durdu. Umarım, Mecis'e gelecek anayasa değişikliği paketine de destek verirler." şeklinde konuştu.

Öz, Elazığ'da meydana gelen ve 50'nin üzerinde vatandaşın hayatını kaybettiği depremden dolayı üzüntülü olduğunu ifade ederken, ölenlere Allah'tan rahmet diledi.
Bu arada Öz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlarken, kadınların güzelliklerini devam ettirmeleri için kayısı ve ürünlerini kullanmalarını istedi. Türkiye'nin dünya kayısı üretiminin yüzde 50'sini, bunun yüzde 80'inin ise Malatya'da üretildiğini hatırlatan Öz, kayısının birçok derde şifa olduğunu, ayrıca fındıkta olduğu gibi cildi güzelleştirdiğini esprili bir dille anlattı.

GÜNDEMİMİZDE GENEL AF YOK

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, gündemlerinde genel affın olmadığını söyledi.

Bozdağ, AK Parti Genel Merkezi'ne gelişinde basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bozdağ, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 'Genel affa evet deriz' yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine, gündemlerinde genel af olmadığını belirtti.

Bekir Bozdağ, anayasa değişikliği konusunda partilerle yapılacak turlar konusunda sorulan bir soruya da 'Daha takvimlendirme yapmadık. Bu konuda görüşmelerimiz olacak, ama şu an için bir şey yok. Bu konuda sizi bilgilendireceğiz.' karşılığını verdi.