BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.470,96
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kadınlar günü taçlandı

Mamak Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadınlara özel bir hizmete daha imza attı.

Abone ol

Mamak Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadınlara özel bir hizmete daha imza attı.

Mamak Belediyesi, sosyal projelerinin sağlık ayağına bir yenisini ekledi. Kadın hastalıkları, kısırlık (infertilite) ve rahim ağzı kanseriyle ilgili faaliyet gösterecek olan Kadın Sağlığı Merkezi, Mamak Kültür Merkezi'nde kapılarını açtı. Kadın Sağlığı Merkezi'nin açılışı için düzenlenen törene Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, kendisini sosyal projelerde yalnız bırakmayan eşi Zeliha Akgül, Centrum Tüp Bebek Merkezi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Recai Pabuçcu, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Ercan Kınacı, Meclis Başkanvekili Erdal Ak, meclis üyeleri, birim müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Prof. Dr. Recai Pabuçcu ile birlikte işbirliği protokolüne imza atan Başkan Akgül, Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak, "Mamak'ta Kadınlar Günü etkinliklerine 2 gün önce başladık. İlçemizde sağlık alanında önemli bir hizmeti yerine getirerek, bu anlamlı günü taçlandırdık" dedi.

Yerel yönetimlerin doğumdan ölüme kadar vatandaşa hizmet verdiğine dikkat çeken Akgül, ilçede yürüttükleri evde bakım ve sağlık hizmet, göz taraması ve kanser taramaları gibi projelerle vatandaşların yanında olduklarını belirtti. Merkezin açılmasını önemli bir faaliyet olarak gördüklerini söyleyen Akgül, hizmeti bölgede yaşayan tüm kadınlara götürmek istediklerini kaydetti. Recai Pabuçcu da kendisinin de aralarında bulunduğu 3 uzman doktorla bu hizmeti gerçekleştireceklerini söyledi.

Başkan Akgül'e kendilerine bu imkanı sağladığı için teşekkür eden Pabuçcu, merkezde kısırlık, polikistik over, endometriozis ve serviks kanseri taramaları yapacaklarını belirtti. Riskli olan grubun tedavisinin yapılacağını bildiren Pabuçcu, riskli olmayan grubun da aşı ve tedavilerinin gerçekleştirileceğini ifade etti. Pabuçcu, "Ekibimizle birlikte Mamak Belediyesi'nin hizmetinde olacağız" diyerek sözlerini noktaladı.

İmza töreninin ardından protokol üyeleri, Kadın Sağlığı Merkezi'ni gezdi. Mamak Belediyesi ve Centrum Tüp Bebek Merkezi işbirliğiyle açılan Kadın Sağlığı Merkezi, salı ve perşembe günleri 09.00-12.00 saatleri arasında hizmet verecek. Hasta muayenelerinde hiçbir şekilde ücret talep edilmeyecek.