BIST 10.166
DOLAR 32,36
EURO 34,70
ALTIN 2.389,86
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Batman'da müzik ziyafeti

Ünlü Piyanist Tuluyhan Uğurlu Batman'da kadınlar için verdiği konserinde izleyenleri adeta mest etti.

Abone ol

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği kapsamında Batman Valiliği ve Anadolu Kültür Miras ve Turizm Kalkınma Birliği ile ortak düzenlenen konserde kadınlar mest oldu.

Kültür İl Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen konsere kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Konserin açılış konuşmasını yapan Batman Valisi Ahmet Turhan'ın eşi Nurhan Turhan, yapılan araştırmalarda dünya genelindeki işlerin yüzde 66'sının kadınlar tarafından yapıldığını belirterek, "En fakir insanların çoğunluğu kadın. Yine dünyadaki eğitim almamış insanların çoğunluğu kadın. Yine en kötü beslenen kesimde kadın. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de en büyük sorun kadına yönelik şiddet, istismar ve eğitimsizliktir. Eğitim bütün sorunların çözüm yoludur. Eğitim almayan kadın hak arayışına girememektedir. Kadın kendi değerinin farkına varıp haklarına sahip çıkmalıdır'' dedi.

Ünlü Piyanist Tuluyhan Uğurlu'nun sahneye çıkması ile beraber kadınlar cep telefonları ve kameralarla çekim yaptı. Yaklaşık 2 saat süren konser sonrası kadınlar, konserden duydukları memnuniyeti ifade ederek, "Tuluyhan Uğurlu'yu Batman'a daha sık bekliyoruz. Sadece Tuluyhan Uğurlu değil diğer ünlü müzisyenlerimizin de Batman'a gelip bizim için çocuklarımız için çok güzel etkinlikler düzenlemelerini istiyoruz'' şeklinde konuştular.