BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,69
ALTIN 2.410,68
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'ın peşini bırakmayan fotoğraf

Bu fotoğraf Başbakan Erdoğan'ın peşini bırakmıyor... CHP, Başbakan Erdoğan'ın 'Hikmetyar dosyasını' yeniden açtı.

Abone ol

CHP, Başbakan Erdoğan’ın ‘’Hikmetyar dosyasını’’ yeniden açtı.

CHP lideri Deniz Baykal daha önce de ‘’Kanımı donduruyor’’ dediği, Erdoğan’ın Hikmetyar ile birlikte çekilmiş fotoğrafını Kırşehir kongresinde dile getirerek ‘’ Sen yargıyı bağımsızlıktan çıkartıp, kendi görüşüne uygun insanları oraya getirmek istiyorsun. Onu Hikmetyar yetiştirdi, bizi Atatürk. Sen kimin yanındasın önce ona karar ver.”  dedi.

Başbakan Erdoğan, Afgan Gülbeddin Hikmetyar ile birlikte 1985 yılında RP İl başkanıyken bir fotoğraf çektirmiş ve Taliban saflarında yer alan Hikmetyar fotoğrafı sık sık gündeme getirilmişti.

Erdoğan bu konuda ‘’Hikmetyar,1985’deki ziyaretinde ABD'nin desteklediği ve Afganistan'da ulusal bir kahraman olan, Afganistan'ın bağımsızlığı mücadelesinde bir insandı ve Türkiye'ye o zaman Afganistan'ın bir lideri olarak gelmişti. Ben de o zaman bir siyasi partinin İstanbul il başkanıydım. Bu resim, bir aile ortamı içinde çekilmiştir. O zaman ülkemize gelen Hikmetyar ülkemizin devlet katında da ilgi ve alaka gören insan durumundaydı. Hatta daha sonra Afganistan'ın başına geçmiş bir insan durumundaydı. Hikmetyarı 'Taliban' olarak niteleyenler,  Hikmetyar'ın Afganistan'da hangi konumda olduğunu bilemeyecek kadar cahildir. Çünkü Hikmetyar ile Taliban, karşı karşıya düşmüş grupların temsilcileridir ‘’ açıklamasını yapmıştı.