BIST 8.769
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.238,73
HABER /  GÜNCEL

Arefe günü 2018 2 rekatlık mahsus namazı kılınışı detaylı anlatımı

İki rekatlık mahsus namazının kılındığı ve faziletlerde dolu 2018 Arefe günü bu sene 14 Haziran'a denk geliyor. Hz. Muhammed ve Hz. Ali'nin bu güne özel dua ettiği Arefe günü Ramazan'ın son günü olacak son iftarlar açılacak ve Ramazan Bayramı için artık geri sayım başlayacak.

Abone ol

Arefe günü yapılacak ibadetlerden biri de mahsus namazı kılmaktır. Peki 2 rekat kılınan mahsus namazı nedir, nasıl kılınır 14 Haziran perşembe arefe gününde mahsus namazı kılmak farz mıdır? Mübarek Ramazan ayının bitişi, bayramın başlangıcını simgeleyen arefe günü 14 Haziran perşembe gününe denk geliyor. Peki Arefe gününde nasıl ibadet etmek gerekir, arefe gününde okunacak dualar hangisi, arefe günü duası Türkçe okunuşu ve Hz. Muhammed'in okuduğu özel arefe günü duasını sizler için derledik. 

"Zeval vakti olduğunda göğün altına çıkmalı (yani açık alanda olmalı) öğlen ve ikindi namazlarını ruku ve secdesini güzel bir şekilde yaparak kılmalı. Namazları bittikten sonra iki rekat namaz kılmalı."

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN BAŞLIYOR: Ramazan’ın 1. günü 16 Mayıs 2018’e denk geldi. Ramazan ayının bitişi ise 14 Haziran Perşembe akşamı olacak. 15 Haziran ise Ramazan Bayramının birinci günü. 17 Haziran Ramazan Bayramı’nın son günüdür.

Diyanet İşleri Başkanlığı internet sitesinde yer alan dini günler takvimine göre Ramazan Bayramı, 15 Haziran'da kutlanmaya başlanacak ve üç gün sürecek

14 Haziran Ramazan Bayramı Arifesi
15 Haziran Ramazan Bayramı 1.gün
16 Haziran Ramazan Bayramı 2.gün
17 Haziran Ramazan Bayramı 3.gün

AREFE GÜNÜ KILINACAK NAMAZLAR: Tövbe Namazı Kılmak: İkindi namazını kıldıktan ve Arefe Duasına başlamadan önce göğün altında iki rekat namaz kılmalı ve Hak Teala’nın huzurunda günahlarını itiraf ederek ikrar etmelidir. Böylece Arafat sevabına nail olsun ve günahları bağışlansın.

Mahsus Namaz: Zeval vakti olduğunda göğün altına çıkmalı (yani açık alanda olmalı) öğlen ve ikindi namazlarını ruku ve secdesini güzel bir şekilde yaparak kılmalı. Namazları bittikten sonra iki rekat namaz kılmalı. Namazın birinci rekatında Fatiha Suresinden sonra ihlas suresini, ikinci rekatta Fatiha Suresinden sonra Kafirun Suresi okunmalıdır. Bu namazın ardından 4 rekat namaz kılmalıdır. Namaz iki rekat iki rekat kılınmalıdır. Her rekatta Fatiha suresinden sonra 50 kere ihlas suresini okumalıdır. Bu namaz Emire’l Mümin’in Hz. Ali’nin namazıdır.

AREFE GÜNÜ OKUNACAK DUALAR: Diyanet İşleri’nde yer alan bilgiye göre Arefe Günü için Hz.Muhammed şu duayı uygun görmüştü:
“Allah’tan başka ilah yoktur, o tektir, onun ortağı yoktur. Mülk sadece onun, hamd da yalnız onadır. O her şeye kadirdir.”

Hz. Ali ise bugün için şu duanın okunmasını tavsiye etmiştir:
“Allah’ım, bizim dediğimizden hayırlı olarak, Zât’ının buyurduğu gibi hamd sana mahsustur. Allah’ım namazım, sair ibadetlerim, ölümüm, yaşamam senin içindir. Kalan varlığım da Zât’ın içindir. Allah’ım kabir azabından, kalp fitnesinden, işlerin bozulmasından sana sığınırım. Allah’ım esen yelin getirdiği şeyin hayırlısını senden dilerim.”